Kayseri'nin eşsiz güzelliğine vekil ziyareti...

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, STK temsilcileri ile buluşup yürüyüş yaptı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin eşsiz güzelliğine vekil ziyareti...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, kadın sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile buluştu. Milletvekili Böhürler, kadın temsilcilerle Koramaz Vadisi’nde bir araya geldi.Kayseri'nin eşsiz güzelliğine vekil ziyareti... Yürüyüşün ardından Koramaz Vadisi’nin şahane bir yürüyüş rotası olduğunu söyleyen Böhürler, Kayseri’nin şifalı lezzeti gilaburu hakkında da konuştu.Kayseri'nin eşsiz güzelliğine vekil ziyareti... Böhürler, “Kadın STK temsilcilerimiz ile Koramaz Vadisinde yürüdük. Kayseri’de şahane bir yürüyüş rotası. Dedelerin ninelerin şifalı içeceği gilaburular da olmuş, biraz daha olgunlaşmaları gerekiyor toplanmak için. Binlerce yıllık tarihi taşıyan Koramaz  Vadisinin farklı rotalarını yürüyüş severlere öneriyorum.” dedi.Kayseri'nin eşsiz güzelliğine vekil ziyareti...Koramaz Vadisi hakkında bilgi
Kayseri'nin Melikgazi ilçesi sınırlarında bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen Koramaz Vadisi, tarihi, kültürel ve doğal varlıklarıyla büyülüyor.

Kayseri merkeze yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Koromaz Vadisi, rakımı 250 metreden 1550 metreye kadar değişen, zürafa fosil yatağı ve kağnı yolları gibi birçok değere ev sahipliği yapıyor.
Büyük Bürüngüz, Subaşı, Küçük Bürüngüz, Ağırnas, Turan, Vekse ile Bağpınar'ı içine alan ve dünyanın ender bölgelerinden biri olan Koramaz Vadisi, yemyeşil örtüsünün yanında kuş cıvıltılarıyla bezenmiş doğasıyla cezbediyor.

Vadide ayrıca 14 kuşluk, 26 çeşme, 18 tatlı su kaynağı, 6 köprü, 6 değirmen, 9 cami, 100'den fazla sivil mimari yapı, 40'dan fazla kaya oyma kilise, 7 yerleşim yeri, 21 yer altı şehri, 21 columbarium mezar, 6 tümülüs tespit edilirken tarihi yapıların sayısının, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenmesinin ardından yapılacak araştırmalarla da artması bekleniyor.