Kayseri'nin en güzel köyü neresi?

Kayseri'nin en güzel köyü neresi? Bu soru gündemini hiç yitirmiyor. Melikgazi ilçesine bağlı Gesi Güzelköy, tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyülüyor. Tarihi konakları, kuşlukları ve berrak suları ile dikkat çeken Güzelköy, temiz havası, sakin ortamı ile huzur bulurken, Kayseri Gezilecek yerler arasında ziyaretçi akınına uğruyor.

Kayseri'nin en güzel köyü neresi?

Kayseri'nin en güzel köyü neresi? Bu soru, gündemini hiç yitirmiyor. Bugün Gesi'ye gideceğiz ve Güzelköy mahallesini tanıtacağız.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Gesi mahallesinde bulunan Güzelköy, buram buram tarih kokuyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin hayran kaldığı Güzelköy Mahallesi, ziyaretçi akınına uğruyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, ziyaretçilerin ilgisi Güzelköy mahallesine arttı.  

Kayseri'nin en güzel köyü neresi?

Tarihi ve Kültürel zenginliklerle ziyaretçilerini büyülüyor

Gesi Güzelköy, hem temiz havası hem de sakin ortamı ile huzur veriyor. Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile de bilinen Köyün eski adı Nize. Nizre olarak da bilinen Güzelköy, Bizans döneminde Nyssa olarak anılıyordu. Nyssa’lı Aziz Gregorios’un 17 yıl piskoposluk yaptığı bu yer, tarih severler için önemli bir ziyaret noktası. 1960 yılında aldığı söylenen Güzelköy ismiyle tanınan bu mahalle, Ermeni döneminden kalan taş yapıları ve tarihi konakları ile dikkat çekiyor.

Kayseri'nin en güzel köyü neresi?

Güvercinlikler hayran bırakıyor

Güzelköy, Kayseri gezilecek yerler arasında bulunuyor. Burada yaklaşık olarak 800 güvercinlik bulunuyor. Gesi Bağları denilince ilk akla gelen bu güvercinlikler, bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Güvercinlikler, taş örme kule tipi yapılar olarak yapılmış. Ggüvercin odası, kule, tünel olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor.

Kayseri'nin en güzel köyü neresi?

Koramaz Vadisi'ni de içinde bulunduruyor 

Güzelköy Mahallesi içinde Koramaz Vadisi’ni de bulunduruyor. Koramaz Vadisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 16 Nisan 2020’de Türkiye’den diğer 4 miras alanıyla birlikte UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu vadiyi her bir fırsatta ziyaret ederek, tanıtımında büyük rol üstleniyor. Turizm cenneti haline gelen Güzel Köy'de bulunan Koramaz Vadisi, yıl içinde binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Kayseri'nin en güzel köyü neresi?

Ermeni dönemine ait taş yapıları bölgeye değer katıyor

Gesi Güzelköy Mahallesinde tarihi konaklar bulunuyor. Ermeni dönemine ait taş yapıları bölgeye değer katıyor. Kuşluklar ve berrak sular ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor. burada bulunan Sipahi Sokağı’nda 300 yıllık Isba çeşmesi, ziyaretçilerin ençok fotoğraf çektirdiği mekan olarak biliniyor. Turistler, buradan geçerken fotoğrafın yanı sıra  su içmeyi de ihmal etmiyor.