Kayseri'nin en büyük kooperatifi tasfiye olacak mı?

Kayseri'de binlerce kişiyi ev sahihi yapan ve kamuoyunda 'En güvenilir kooperatif' olarak ifade edilen İldem Erciyes Toplu Konut Kooperatifiyle ilgili yeni gelişme. Kooperatif genel kurulu üçüncü kez tasfiye için toplanacak. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin en büyük kooperatifi tasfiye olacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de uzun yıllardır faaliyet gösteren ve örnek gösterilen çalışmalara imza atan İldem Toplu Konut Kooperatifiyle ilgili yeni bir gelişme var. İldem adıyla kurulan kooperatifler kapsamında bugüne kadar yaklaşık 13 binin üzerinde vatandaşı konut sahibi yapan kooperatifte hayata geçirilen projelerle ilgili bazı etaplar tamamlanırken, aynı zamanda yeni kurulan kooperatiflerle de vatandaşların ev sahibi olmalarına yönelik süreç devam ediyor.

Kayseri'nin en büyük kooperatifi tasfiye olacak mı?

Yönetim: Kayseri'de Kooperatif denince akla İldem gelir

İldem Kooperatifi yönetimi 'Koperatif birlikteliğin ve dayanışmanın simgesidir. Bunu en iyi şekilde ifade eden ve Kayseri'de kooperatif denilince akla gelen ilk isim İldem'dir. İldem hızlı bir şehirleşme içerisinde olan şehrimizin, en yoğun gelişen bölgelerinden biridir ve bu bölgenin hızlı gelişiminin öncüsü güvenin ve kalitenin simgesi haline gelmiş, şehrimizin konut yapımında öne çıkan bir numaralı unsuru olmuştur' şeklinde görüş belirtirken, İldem Erciyes Toplu Konut Kooperatifiyle ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi. 

Kayseri'nin en büyük kooperatifi tasfiye olacak mı?

İldem Kooperatifinde üçüncü kez tasfiye için genel kurul yapılacak

Yönetim Kurulu Başkanlığını Mustafa Ağca'nın yaptığı S.S. İldem Erciyes Toplu Konut Kooperatifi'nin (İldem C) üçüncü kez tasfiye için genel kurul yapacağı ifade edildi. Buna göre Koooperatifin  tasfiye 3'üncü Genel Kurul Toplantısı  04 Eylül 2024  Çarşamba  günü  saat 10:00’da  Kaysermall AVM'de yapılacak. Tasfiye Genel Kurulunda çoğunluk katılım şartı aranmadığından Genel Kurul, katılan üyeler ile yapılacak.

Yönetim ibrası oylanacak

Yapılacak genel kurulda Divan Heyeti seçimi ve tutanakları imzalama yetkisinin verilmesinin ardından Tasfiye Yönetim ve  Denetim Kurulları tarafından hazırlanan raporların okunması, onaylanmasına geçilecek. Tasfiye Bilançosu ve Gelir Gider Tablosu  hesaplarının okunması ve onaylanmasının ardından genel kurulda Tasfiye ,Yönetim ve  Denetim Kurulu Üyelerinin ibrası oylanacak.

İbralaşmayan üyelerin durumu da görüşülecek

Diğer yandan genel kurulda dikkat çeken bir diğer gündem maddesi de AVM ‘nin  satışı ,satışı sonrası paylaşımı ve dağılma  ile ilgili Yeminli Mali Müşavir Raporu sunum ve onaylanması olacak. Üyeler ile ibralaşmanın onaylanmasının ardından İldem Erciyes Toplu Konut Kooperatifi Genel Kurulunda ibralaşmayan üyelerin durumu da görüşülecek. 

Kayseri'nin en büyük kooperatifi tasfiye olacak mı?

Tasfiye süreci tamamlanamadı

Bütçenin de belirlenmesinin beklendiği genel kurulda  kooperatif tasfiye sürecinin tamamlanamaması nedeniyle kooperatifin durumunun görüşülecek. Tasfiye Yönetim ve  Denetim Kurulu  seçimi ve Huzur Haklarının belirlenmesi genel kurul sona erecek. 

Kayseri'nin en büyük kooperatifi tasfiye olacak mı?

Diğer yandan İldem Kooperatifi'nde konut projeleri devam ediyor. Şu an İldem Park, Ahi Evran ve Talas Vadi projeleri de devam ediyor. 

Kayseri'nin en büyük kooperatifi tasfiye olacak mı?

İldem Grup bünyesinde kurulan, bugüne kadar tamamlanan ve devam eden kooperatifler şu şekilde;  İldem A, İldem Erciyes C, İldem D, İldem Yeşilyurt E, İldem Ahi Evran, İldem Park ve İldem Talas Vadi.

Kayseri'nin en büyük kooperatifi tasfiye olacak mı?