Kayseri'nin dikkat çeken ismi! Türkiye'de 2'nci oldu…

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri kapsamında 'Bilim Ödülü'ne de layık görülen ve ödülünü bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Prof. Dr. Mustafa Soylak, önemli bir başarı daha elde etti.

Kayseri'nin dikkat çeken ismi! Türkiye'de 2'nci oldu…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 6.000 akademisyen bir süre önce açıklandı. Listede Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi, Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Soylak, bilim çevrelerince önem verilen bu sıralamada Türkiye ikincisi oldu. 

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri kapsamında "Bilim Ödülü"ne de layık görülen ve ödülünü bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Prof. Dr. Mustafa Soylak, önemli bir başarı daha elde etti. H İndexine göre ilk 6000’de 108 ile ikinci sırada yer alan Soylak,  listede 35965 atıf sayısına göre de altıncı sırada yer aldı. 

Araştırmayı Prof. Dr. Murat Alper yapmıştı... 

KAYSERİLİ AKADEMİSYEN ARAŞTIRDI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Kayseri İncesu Kızılörenli olan Prof. Dr. Murat Alper, yayınladığı "Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 6.000 akademisyen" başlıklı çalışma ile Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler mercek altına alındı.   Buna göre, Google Scholar profillerine göre en çok atıf alan ve H index'ine sahip ilk 6000 kişi belli oldu. Kayseri’de Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Abdullah Gül ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinden olmak üzere 135 akademisyen bu listede yer aldı. Kayseri’de ve ülke genelinde yaptığı bilimsel çalışmalarla dikkat çeken Prof. Dr. Soylak bu alanda da başarılarına bir yenisini ekledi.

ÖDÜLLÜ BİLİM ADAMI…

'Analitik Kimya alanında önderiştirme ve ayırma yöntemlerinde özellikle katı faz ekstraksiyonu (özütlemesi) ve mikroekstraksiyon konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları' alanında TÜBİTAK 2020 Bilim Ödülü alan Prof. Dr. Mustafa Soylak, dünyada bilim insanlarının başvurdukları en önemli veri tabanlarından biri olarak kabul edilen Thomson Reuters'in “Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları' listesinde de yer almıştı.