Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı! İşte beklenen hava

Kayserilileri 5 gün boyunca nasıl bir hava bekliyor, yağışlı havalar yeniden mi etkisini gösterecek? İşte Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı! İşte beklenen hava
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haziran ayının son gününde Kayseri’de hafif rüzgar olsa da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kentin doğu kesimlerinde aralıklı yağış etkisini gösterirken merkez ilçelerde sıcak havalar yerini koruyor. Kayserili vatandaşlar temmuz ayında hava durumunun nasıl seyredeceğini bilmezken Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü ilk hafta için hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre Kayseri’de pazartesi günü parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, salı ve çarşamba günü az bulutlu ve açık, perşembe ve cuma günü ise parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. 

Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı! İşte beklenen hava

Hava sıcaklıklarının ise Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin altında sonraki günlerde ise mevsim normallerinin üzerine çıkacağı ifade ediliyor. 

Diğer yandan Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından iki önemli uyarı yapıldı. Yüksek sıcaklıklara karşı yapılan uyarıda, “Çarşamba günü itibariyle yüksek seyredecek olan hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” denildi. 

Kuvvetli rüzgar uyarısı da yapan meteoroloji, “Rüzgarın; belirtilen günlerde yer yer kuvvetli (hamleli 30-60 km/sa)  eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi. 

Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı! İşte beklenen hava