Kayseri Milletvekilleri fena kapıştı

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın MHP'yi 'koltuk için ülkeyi ateşe attınız' ifadeleriyle suçlamasının ardından MHP Kayseri Milletvekilleri İsmail Özdemir ve Baki Ersoy Çetin Arık'ı topa tuttu.

Kayseri Milletvekilleri fena kapıştı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın MHP’yi “koltuk için ülkeyi ateşe attınız” ifadeleriyle suçlamasının ardından MHP Kayseri Milletvekilleri Çetin Arık’ı topa tuttu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık Kayseri basınına gönderdiği basın bülteni şöyle:

CHP MİLLETVEKİLİ ARIK’TAN CHP’Yİ HEDEF ALAN MHP’YE TEPKİ:

“KOLTUK İÇİN ÜLKEYİ ATEŞE ATTINIZ!”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin, partilerine  yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. “Biz milliyetçiliği de vatan sevgisini de milliyetçiliği ayaklar altına alan, vatan toprağını bırakıp kaçan partinin stepnesi olanlardan öğrenecek değiliz” diyen Arık, MHP’nin koltuk için ülkeyi ateşe attığını söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, MHP’lilerin partisini hedef alan sözlerine tepki gösterdi. MHP’nin ülke menfaatleri için değil şahsi menfaatler için siyaset yaptığını belirten Arık, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak değeridir. ‘Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin..." diyen meczubun cenazesine koşa koşa gidenlerle aynı safta duranların Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmaları samimiyetsizlik, CHP’ye Atatürk’ü anlatmaya kalmaları ise en hafif ifadesi ile talihsizliktir. Biz milliyetçiliği de vatan sevgisini de milliyetçiliği ayaklar altına alan, vatan toprağını bırakıp kaçan partinin stepnesi olanlardan öğrenecek değiliz. Siyasi ikballerini Türkiye’ye Habur rezaletini yaşatanlara; Oslo’da teröristlere pazarlık atanlara; bir oy için teröristleri devletin televizyonuna çıkaranlara; terörist başının mektubundan medet umanlara bağlayanlardan milliyetçilik de öğrenecek değiliz. Biz milliyetçiliği Beşparmak dağlarına, Egenin haşhaş tarlalarına yazdık. Bugün ülkemizdeki en büyük tehlike siyasi ikbal için dün söylediğini bugün inkar eden, BOP eşbaşkanı ile kol kola girenlerdir. Bugün ülkemizin beka sorunu koltuk için ülkeyi ateşe atanlardır. Dün 17/25’’in hesabını soracağına namus ve şeref sözü veren MHP koltuk için ülkeye ateşe atmış, şimdi suç bastırmaya çalışmaktadır. Ama boşuna uğraşmasınlar aziz milletimiz yerli ve milli olma iddiasındaki Cumhur İttifakının sahte vatanseverliğine de, içi boş milliyetçiliğine de kanmayacaktır.”

Çetin Arık’ın bu basın bülteninin ardından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da basın kuruluşlarına gönderdiği bültenle Arık’a tepki gösterdi.

Ersoy’un basın bülteni şöyle:

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ SAYIN BAKİ ERSOY’UN CHPLİ VEKİL ÇETİN ARIK’IN AÇIKLAMALARINA YANIT OLARAK YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMA METNİ

“Sayın Arık, MHP hakkında çeşitli açıklamalar yapmış. Açıklamalarına baktığımızda ne partimiz MHP’yi tanımaktadır ne de partisi CHP’nin içinde bulunduğu rezilliğin farkındadır. Ama CHP amigoluğu yapmış olmak için konuşmaktadır. Dünlerden örnekler vererek MHP’yi suçlamaya kalkan Arık, niçin bugün tavizsiz verilen terörle mücadeleden bahsetmemektedir?

Niçin partisi CHP’nin terör örgütlerine yuva olmasına değinmemektedir?

Geldikleri en son nokta ittifak ortakları HDP ile Kürt sorunu çözümü için sırnaşmak olan ve terörist Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’nin başında görmek olan CHP’nin bir milletvekili olan Arık herhalde milletimizin ve Kayseri halkının aklıyla dalga geçmektedir.

CHP Atatürk ismini ağzına alabilecek son partidir. CHP artık Türk düşmanlarının yegane çatısıdır.

Arık önce hangi partide olduğunun farkına varsın, daha sonra MHP hakkında yorumlar yapmaya kalksın...

CHP ihanet çukurunda debelenirken etrafına çamur sıçratma huyundan vazgeçmelidir.

HDP ortaklarından, Demirtaş sevdalılarından alacağımız ne akıl, ne ders MHP’nin muhataplığı değildir.”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL ÖZDEMİR TWİTTER’DAN CEVAP VERDİ

“MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de Twitter hesabından Çetin Arık’a cevap verdi.

Özdemir, paylaşımında PKK’nın Kayseri’de 15 Mehmetçiğimizin şehit edildiği 54 Mehmetçiğimizin gazi olduğu hain saldırısının fotoğrafını ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “YPG terör örgütü değildir, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur” ve “PKKlı’ya da gittik DHKP-C’liye de gittik” ifadelerinin yer aldığı görselleri paylaşımına ekledi.

Özdemir’in Twitter paylaşımları şöyle:

“Sayın Çetin Arık, bu fotoğrafa çok iyi bak! Partin CHP, Kayseri’nin göbeğinde bu alçak ve kahpece saldırıyı düzenleyen terör örgütü PKK uzantısı HDP’yi meşru görüyor, mecliste olsun istiyor! Kayseri, kendisine ve Atatürk’e ihanet eden partin CHP’yi affetmeyecek!

Size rağmen, Cumhur İttifakı ister içerde, ister dışarda olsun terör örgütü PKK’nın başını ezmeye ve bu alçakları tümden bitirmeye, Kandil inlerine ilerlemeye devam ediyor. Peki senin partin hangi PKK’lı teröristle nerede buluşup,ne konuştu? Yüreğiniz yetiyorsa bunu açıklayın!

CHP Kayseri Mv. Sayın Çetin Arık, HDP nasıl ki PKK'nın küçük partisiyse, sizin partiniz de adeta artık PKK'nın büyük partisi haline gelmiştir. YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen sizin genel başkanınızdır. Lafı uzatmanın lüzumu yok! PKK ile hangi pazarlığı yaptınız açıklayın...”

ÇETİN ARIK DA ÖZDEMİR’E FACEBOOK’TA CEVAP VERDİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Özdemir’in sosyal medyadaki açıklamasına kendi sosyal medya hesabından cevap verdi.

Dönemin AK Parti Milletvekilleri’nin “PKK terörist bir örgüt değildir.” şeklindeki sözlerinin yer aldığı bir videoyla birlikte şu ifadeleri paylaştı:

“Sayın İsmail Özdemir, siz de paylaştığınız o fotoğrafa iyi bakın. O bombayı kankalarınızın, terör örgütü olarak görmeyip, politik hareket olarak gördükleri eli kanlı PKK patlattı.  Habur'u, Oslo'yu, Türk ordusuna kurulan kumpasları ne çabuk unuttunuz? Ne değişti?”