Kayseri Milletvekilinden cinayet çıkışı: Ülkemizde siyasallaşmış çeteler, karanlık ve kanlı bir tarih var!

aadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Meclis'te dikkat çeken bir konuşma yaptı. Arıkan, 'Siyasallaşmış çetelerin fiili ise faili meçhul cinayetler olacaktır. Yani faili meçhul cinayetlerin faili temelde bellidir' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Milletvekilinden cinayet çıkışı: Ülkemizde siyasallaşmış çeteler, karanlık ve kanlı bir tarih var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Meclis’te konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) faili meçhul cinayetler hakkındaki grup önerisi adına söz alan Arıkan, “Faili meçhul cinayet kavramı, siyasetin çeteleşmesi, çetelerin siyasi siyasileşmesiyle ilgili bir kavram. Faili meçhul cinayetlere bu kürsülerden kavram demek, haber yapmak, üzerine kitaplar yazmak kolay fakat cinayete kurban gidenlerin aileleri için tarifi mümkün olmayan acılar demektir. Ülkemizde faili meçhul cinayetleri engellemenin iki tane yolu var. Bunlardan birincisi hukuk, ikincisi düzen. Hukuk, toplumun düzenli bir şekilde işlemesi için gerekli olan kurallar ve yasalar bütünüdür. Bu yasalar engelleyici, caydırıcı olmak mecburiyetindedir ama daha önemli bir konu var, bu da hukukun iktidar tarafından kâmil bir manada işletilmesidir. Düzen ise bir toplumun veya kurumun genel istikrarını, işleyişini ve yapısını tanımlar. Bugüne kadar maalesef başarılamadığı gibi hukuk ve düzeni tesis etmez, kurumsallaştırmasak çeteler bugün olduğu gibi siyasallaşacaktır. Siyasallaşmış çetelerin fiili ise faili meçhul cinayetler olacaktır. Yani faili meçhul cinayetlerin faili temelde bellidir. Bu konu Türkiye'de yakın tarihin en karanlık ve tartışmalı bölümlerinden birini oluşturur. 1980’li yılların sonundan itibaren özellikle 1990’lar boyunca birçok faili meçhul cinayet işlendi. Şu an Genel Kurulda bulunan birçok milletvekili bunların canlı şahididir. Doğruyu söylemek gerekirse değerli arkadaşlar, ülkemizde, maalesef, anlatılmayan ya da anlatıldığı zannedilen karanlık ve kanlı bir tarih var. Faili meçhul cinayet deyince herkesin aklına onlarca isim geliyor, bugün hâlâ açıklığa kavuşturulamamış birçok faili meçhul cinayet var. Bunların açıklığa kavuşturulması Türkiye Cumhuriyeti’nin, Parlamentomuzun en önemli vazifelerinden biridir” diye konuştu. 

Kayseri Milletvekilinden cinayet çıkışı: Ülkemizde siyasallaşmış çeteler, karanlık ve kanlı bir tarih var!

Uğur Mumcu’yu, Ali Gaffar Okkan’ı rahmetle anıyorum

Daha dün partisini değiştiren bir aday için birileri çıktı ‘Uyarılar dikkate alınmazsa olacaklardan biz sorumlu değiliz’ dedi” hatırlatması yapan Arıkan, “Yeri gelir elimizde kalem olur, yeri geldi mi Zülfikar bulunur dedi. Bu, daha dün oldu, 2024’ün Türkiye’sinde oldu. Hangi hukuk, hangi düzen birilerini bunu söylemekten hatta bunu yapmaktan alıkoyacak? Unutmayınız ki faili meçhul cinayet çürüyen, çeteleşen anormal bir düzenin normal bir sonucudur. Bunu engellemek için faili meçhul cinayetlerin, hukukun, düzenin bu çatı altında konuşulmaya ihtiyacı var. Bu vesileyle vefat yıl dönümlerinde Uğur Mumcu’yu, Ali Gaffar Okkan’ı rahmetle anıyorum” dedi.