Kayseri Milletvekili Genç'ten zam tepkisi: Krizin faturası yine halka kesiliyor

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, EPDK tarafından elektriğe yapılan yüzde 38 zamma tepki gösterdi. Milletvekili Genç, krizin faturasının yine vatandaşlara kesildiğini söyledi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Milletvekili Genç'ten zam tepkisi: Krizin faturası yine halka kesiliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), elektriğe yüzde 38 zam geldiğini duyurdu. Artışın sebebinin enerji üretim maliyeti olduğu söylenirken, elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldığı bildirildi. 

Kayseri Milletvekili Genç'ten zam tepkisi: Krizin faturasını yine halka kesiyor

Zammın 1 Temmuz itibariyle geçerli olacağı ifade edilirken CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’ten sert tepki geldi. Milletvekili Genç, krizin faturasının vatandaşlara kesildiğinin altını çizdi. Genç açıklamasında, “Asgari ücrete zam yapmayacağını duyuran hükümet, krizin faturasını yine halka kesiyor. Eğer hepimiz aynı gemideysek vatandaşın cebinden elinizi çekin, sildiğiniz vergileri alın! Açlık sınırının altında çalışan vatandaşın sırtına yüklediğiniz zam ve vergilerle boşalttığınız kasayı dolduramazsınız. İktidar, halkın sesine kulak vermeli ve bu adaletsiz zammı derhal geri çekmelidir.” dedi.