Kayseri Milletvekili Cıngı, Asya'da yeni kapılar açıyor

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, AIPA 45. Genel Kurulu'nda Türkiye'yi temsil etti. Cıngı, genel kurulda yaptığı konuşmada eski İpek Yolu'nu yeniden canlandırma projesine değindi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Kayseri Milletvekili Cıngı, Asya'da yeni kapılar açıyor

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, Laos’un başkenti Vientian’da düzenlenen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği Parlamentolar Arası Asamblesi (AIPA) 45. Genel Kurulu'na katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni temsilen önemli bir görevi üstlenen Cıngı, dönüşünde yaptığı açıklamada, ASEAN ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesi için önemli adımlar atıldığını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisini temsilen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi AIPA’nın 45. Genel Kurulu’nda devlet başkanları, üye ülke ve gözlemci ülkelerin milletvekillerine bir konuşma yapan Dr.Murat Cahid Cıngı ve üç kişilik TBMM grubu Laos, Kamboçya, Rusya ve Kanada gibi ülkelerle de heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. ASEAN organizasyon şeması içinde Sektörel Diyalog Ortağı olan Türkiye, AIPA’nın geçen sene yapılan Genel Kurulunda “gözlemci üye” statüsünü kazanmış ve bu sene başında TBMM’de bu üyelik için üç kişilik milletvekili heyeti oluşturulmuştu.

Kayseri Milletvekili, Asya'da yeni kapılar açıyor

Cıngı, genel kurulda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Güneydoğu Asya ülkelerine verdiği önemi vurgulayarak, eski İpek Yolu'nu yeniden canlandırma çabalarına değindi. Ayrıca, ASEAN üyesi ülkelerle yapılan diyalog toplantısında turizm, ticaret, enerji ve teknoloji gibi stratejik alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi hedefini ortaya koydu.

Kayseri Milletvekili, Asya'da yeni kapılar açıyor

Milletvekili Cıngı, yurda dönüşü sonrası yaptığı açıklamada, “Bu sene ilk kez katılma fırsatı edindiğimiz AIPA Genel Kurulunda ASEAN ülkeleriyle ilişkilerimizi derinleştirmek için son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye’nin o bölgedeki etkin varlığı yalnızca ülkemizin stratejik çıkarlarına değil, Kayserimiz adına da önemli fırsatlar sunuyor. Önümüzdeki süreçte, turizmden ticarete, tarımdan teknoloji transferine, lojistikten enerji yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede işbirliğimizi artırmayı hedefliyoruz. ASEAN bölgesindeki bu güçlü parlamenter işbirliği, Türkiye’nin Asya ile olan ilişkilerini yeni bir boyuta taşıyacaktır,” ifadelerini kullandı.

Cıngı, Türkiye'nin ASEAN bölgesindeki etkin varlığının sadece ülkemizin stratejik çıkarlarına değil, aynı zamanda Kayseri gibi şehirler için de önemli fırsatlar sunacağını ifade etti.