Kayseri Milletvekili Böhürler bakın neyi alkışladı!

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükselttiğini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i alkışladı. Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 2019'da Fitch'in terbiyezlik yaptığını söylemişti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayseri Milletvekili Böhürler bakın neyi alkışladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu 'B+'dan 'BB-'ye yükseltmesinin ardından iktidar cephesinden peş peşine açıklamalar geldi. Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu yıl kredi notumuzu ikinci kez artırarak B+’dan BB-’ye yükseltti. Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz. Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız.’ dedi. 

Kayseri Milletvekili Böhürler bakın neyi alkışladı!

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler’in de Şimşek’in paylaşımını alkış emojisiyle yeniden paylaşması dikkat çekti. 
Diğer yandan  Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019’da  Türkiye’nin notunu BB’den BB-'ye indiren Fitch Ratings’in terbiyesizlik yaptığını belirterek, ‘Biz onların notlarına bakmayız. Onların not düşürmesi bizi o kadar da ilgilendirmiyor’ demişti.