Kayseri mantısının püf noktaları

Kayseri denilince akla gelen o enfes lezzet, Kayseri mantısı nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Olay haber merkezimizce hazırlanan Kayseri haber bülteninde.

Kayseri mantısının püf noktaları

Sadece Kayserili vatandaşların değil yurt içi ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı misafirlerinde gözdesi olan Kayseri mantısı damakları şenlendiriyor. Sucuk ve pastırmadan sonra Kayseri denilince akıllara mantı geliyor.
Özellikle akşam yemeklerinde sıklıkla tüketilen kayseri mantısı sofralarda unutulmaz bir lezzet deneyimi sunuyor. Kayseri mantısını diğer mantılardan ayıran özelliği ise bir kaşığa 40 tane mantı sığması olarak biliniyor bu halk efsanesi Kayserili vatandaşlar arasında da oldukça meşhur. 

Kayseri mantısının püf noktaları

Peki Kayseri mantısının malzemeleri nelerdir?

Hamuru için:
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Tuz
İç malzemesi için:
250 gr. kıyma
1 orta boy kuru soğan
Pul biber
Karabiber
Sosu için:
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Salça sosu için:
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Pul biber
Nane

Kayseri mantısı nasıl hazırlanır?

Derince bir kabın içerisine öncelikle un alınır, unun ortası açılır, tuz ve yumurta eklenir. Kabın içerisine azar azar su eklenir ve hamur yoğurulur. Hamuru ne çok yumuşak ne de çok sert olmayacak şekilde ele yapışmayana dek yoğurmaya devam edin. Beze alın üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın. Hamurla işiniz bittikten sonra soğanı rendeleyip suyunu sıkın soğanın üzerine kıymayı ve baharatları ekleyin ve harmanlayın. Hamur bezelerini üzerine biraz un koyun ve açın. Eşit bir şekilde yukarıdan aşağıya ve soldan sağa keserek bu şekilde kareler oluşturun. İçlerine kıyma koyun ve köşelerinden birleştirin. Ocağın üzerine aldığınız tencerenin suyu kaynadıktan sonra bir miktar tuz ilave ederek mantıları içine aktarın. Mantıları kontrollü bir şekilde pişirin. Fazla yumuşamamasına dikkat edin. Sarımsakla, yoğurdu karıştırın üzerine biraz su eklemesi yapın. Salçalı sosu içinde tereyağını tavanın içerisinde tereyağını eritip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Sosu bir miktar suyla açın ve biraz kaynatın. Süzdüğünüz mantıya öncelikle yoğurtlu sosu sonrasında da salçalı sosu ekleyin. Servis ederken pul biber ve naneyi üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun tarifi bizden yapması sizden...