Kayseri KYK yurdunda neler oluyor?

Kayseri'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı (KYK) erkek öğrenci yurtlarında öğrencilerin zehirlendiği ve hastanede tedavi altına alındığı öne sürüldü. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde.

Kayseri KYK yurdunda neler oluyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de dün akşam saatlerinde dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı (KYK) erkek öğrenci yurduna son birkaç gündür 10’dan fazla ambulansın gelmesi, öğrenciler arasında panik yarattı. Gelen ambulansların bazılarının birden fazla öğrenciyi bir arada hastaneye kaldırdığı ifade edildi.

Öğrencilerin çoğu, ateş, mide bulantısı ve ishal gibi benzer şikayetlerle hastaneye sevk edilirken, öğrencilerin gıda zehirlenmesi yaşadığı öne sürüldü. Yine öğrencilerin iddialarına göre, yurtlardaki su sebilleri dahi kaldırıldığı ve yemeklerin teste gittiği aktarıldı. 

‘Yurdun yemekhanesinde hiçbir hijyen kuralına dikkat edilmiyor’

Diğer yandan İYİ Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Sedat Kılınç da öğrencilerden gelen şikayetleri paylaştı. Kılınç’ın bir paylaşımında öğrencinin şu ifadeleri yer aldı; “Kayseri yurdunda kalıyorum. Dün akşam yemeğinden dolayı ben ve birkaç arkadaşım gıda zehirlenmesi geçirdik. Bir arkadaşıma şuan serum takıyorlar. Yurdun yemekhanesinde hiçbir hijyen kuralına dikkat edilmiyor. Yemek sırasında dahi yemek dağıtan çalışanların birçok kez parmaklarının çorbanın içine bir yandan girerken yemek dağıttıkları şahit oldum. Farkındalık yaratması amacıyla paylaşmanızı rica ediyorum.” 

Öğrencilerin endişeli bekleyişi sürerken, olaya ilişkin henüz herhangi bir resmi açıklama gelmedi.