Kayseri, İngiltere, altın rezervi! Hızlı trenle ilgili enteresan sorular…

Gazeteci Ali Çağatay'dan Yerköy-Kayseri hızlı tren hattına ilişkin dikkat çeken paylaşım! Çağatay: 'Yozgat'ta bulunan Türkiye'nin 3. büyük altın rezervi ile bu hat arasında 'duygusal' bir ilişki var mıdır?' Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kayseri, İngiltere, altın rezervi! Hızlı trenle ilgili enteresan sorular…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gazeteci Ali Çağatay'dan Yerköy-Kayseri hızlı tren hattına ilişkin dikkat çeken paylaşım! Bloomberg HT’nin eski yöneticilerinden Gazeteci Ali Çağatay X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla İngiltere'nin neden Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı için kredi verdiğini sordu. Geçtiğimiz günlerde Uluslararası ihracat kredi kuruluşlarının, Birleşik Krallık İhracat Kredi Kuruluşu (UKEF) öncülüğünde Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı için 1.2 milyar euro finansman sağlayacağı haberi ülke gündemine oturmuştu. 5 Ocak tarihinde Kayseri ve Yerköy arasında hayata geçirilecek yeni yüksek hızlı elektrikli demir yolu hattının kredi sözleşmesi için İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunda imza töreni düzenlenmiş ve 1.2 milyar euro finansman desteği imzalanarak onaylanmıştı.

Gazeteci Ali Çağatay konuya ilişkin yetkililere bazı sorular yöneltti. Çağatay'ın X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İngiltere, aşağıdaki Yerköy-Kayseri hızlı tren hattına 1.2 milyar euro kredi verdi.

1)Neden bu hat?
2)Türkiye’nin önceliği bu hat mıdır?
3)Muğla-Antalya arasında bir tren tren hattı neden aklınıza gelmiyor?
4)Bu hat turizm destinasyonu Kapadokya’ya neden uzamıyor?
5)Yozgat’ta bulunan Türkiye’nin 3. büyük altın rezervi ile bu hat arasında 'duygusal' bir ilişki var mıdır?
6)Daha birkaç hafta önce İngiltere’ye maça giden Bursa Uludağ kadın basketbol takımı oyuncularına vize vermeyen İngiltere aynı İngiltere midir?

Başka sorum yok!"