Kayseri İl Müdürlüğü'nden 'Kazançlı Çıkın' çağrısı

SGK Borçlarının yapılandırılması süresi 3 Temmuz 2023 tarihinde sona eriyor. SGK Kayseri İl Müdürlüğü de sosyal medyadan vatandaşlara 'Yapılandırın Kazançlı Çıkın' çağrısında bulundu. Yapılandırmadan kimler nasıl yararlanacak ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi Haber merkezi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri İl Müdürlüğü'nden 'Kazançlı Çıkın' çağrısı

SGK borçlarının yapılandırılmasını kapsayan kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru ve ilk taksit ödeme süresi uzatıldı. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanları kapsayan ve Aralık 2022 öncesi döneme ait; sigorta primi, Bağ-Kur primi, işsizlik sigortası primi, emekli keseneği ve kurum karşılığı, sosyal güvenlik destek pirimi ve isteğe bağlı sigorta primi, topluluk sigortası borçları, yanlış ve yersiz ödenmiş gelir ve aylıklardan doğan borçlar yapılandırılıyor. Borç yapılandırılması için başvurular 3 Temmuz tarihinde sona erecek, peşin ödeme yapmak isteyen yada taksitlendiren vatandaşlar ise ödemelerini 31 Temmuz 2023 tarihide ödemelerini gerçekleştirebilecek. SGK Kayseri İl Müdürlüğü de konuyla ilgili gelişmeleri sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla vatandaşlara duyurdu. SGK Kayseri İl Müdürlüğü de sosyal medyadan vatandaşlara “Yapılandırın Kazançlı Çıkın” çağrısında bulundu.

AZAMİ TAKSİT SAYISI 48 TAKSİT, PEŞİN ÖDEMELERDE İNDİRİM YAPILACAK
Yapılandırılan tutarlar peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebilecekken, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim yapılacak.