KAYSERİ İÇİN BU KORONA TABLOSU GERÇEK Mİ?

KAYSERİ İÇİN BU KORONA TABLOSU GERÇEK Mİ?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) bir öğretim üyesinin paylaştığı Kayseri'nin korona tablosu akıllarda soru işaretleri bıraktı. Vakaların her geçen gün arttığı, yetkililerin bu konuda kurallara uyulmamasından yana dert yandığı bir dönemde özellikle sağlık çevrelerinde elden ele dolaşan bu korona tablosunun doğru olup, olmadığı merak konusu oldu. Sağlık çevrelerince de sosyal medya üzerinden paylaşılan ve “3 Ağustos 2020 verilerinin” yer aldığı tabloya göre, Kayseri’de Koronavirüs testi yaptıran kişi sayısı 57 bin 178. Toplam vaka sayısı 4 bin 68. Yoğun bakım hasta sayısı 29. Servisteki toplam hasta sayısı547. Toplam iyileşen hasta sayısı 2268.Evde izole edilen hasta sayısı 1857. Tabloya göre dünkü vaka sayısı 264. Vefat sayısı 1 ve iyileşen hasta sayısı 21.

İşte öğretim üyesi tarafından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan ve doğru olup, olmadığı merak konusu olan o tablo:

 

 Diğer yandan Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ise söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve öğretim üyesi tarafından paylaşılan "Kayseri Koronavirüs tablosu" rakamların da asılsız olduğunu belirtti.