Kayseri halkı, Milli takımını yalnız bırakmadı

Kayseri halkı, Milli takımını yalnız bırakmadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye ile Yunanistan Muaythai Milli takımlarının Profesyonel karşılaşmalarına Kayserili spor severler büyük ilgi gösterdi.

12 Ekim Cumartesi günü Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleşen karşılaşmaları 7 bin spor sever izledi. Türkiye Muaythai Milli takımı, Yunanistan Muaythai Milli takımını ezici bir üstünlük ile yenerek, büyük gurur yaşattı.

 

KARŞILAŞMALARI 7 BİN SPOR SEVER İZLEDİ

Türkiye Muaythai Federasyonu Kültür Kurulu Başkanı Kayseri Federasyon Temsilcisi Fatih Kağan Ulu, Kayseri’de ilk kez gerçekleştirilen etkinlikle ilgili konuştu.

Ulu, “2 Aydır hazırlıklarını sürdürdüğümüz Türkiye Yunanistan Muaythai Milli takımları Profesyonel Muaythai karşılaşmasını 12 Ekim Cumartesi günü Şehrimiz Kadir Has Kongre Merkezi Spor salonunda gerçekleştirdik.7000 izleyicinin milli ruhla doldurduğu salonda coşku en üst seviyeye ulaştı. Kayseri ilk kez yapılan bu karşılaşmalar Türkiye’de de iki ülke arasında milli takımlar profesyonel karşılaşma özelliği taşımasından dolayı büyük ilgi gördü.Milli takımımızın tecrübesini artırma adına büyük kazanım oldu.ayrıca53 Kg. HFG KEMERİ nide koyduğumuz bu karşılaşmalarda Alt kilolara da profesyonel maçta imkan vermiş olduk” dedi.

 

KARŞILAŞMALARI 7 BİN SPOR SEVER İZLEDİ

Kayseri’de ilk kez Profesyonel Muaythai karşılaşmalarının gerçekleştiğinin altını çizen Ulu, 60 Ülkedeki izleyiciye TV 8,5 aracılığıyla ulaştıklarını belirterek, “Yunan Ulusal Muaythai takımından 60 Panagiotis Karousiotis, 65 Antonis Koudelski, 70 Pavlos Bamis. 75 Panagiotis Kaliviaris, 86 Leonidas Iliadis, 54 Efi Xiloudi Karşısında Mücadele eden Türk Muaythai Milli takımı sporcularımız 60 Sercan Koç, 65 Kubilay Tarhan, 70 Caner Kart, 75 Arif Güler, 86 Cengaver Taylan Kemik, 54 Gizem İslam maçlarını alarak Türk Muaythai Milli takımının 2019 Yılı dünya şampiyonasında Dünya sıralamasında 102 ülke arasında 3. Olmasının haklı gururunu Yunanistan Prof takımı karşında da ispatlayarak tecrübesini bir üst çıtaya çıkarmış oldu.Ayrıca bu organizasyonda 53 HFG kemeri sahibi de Emre Batuhan Yılmaz oldu. HFG Muaythai tertibi ile gerçekleştirdiğimiz organizasyon ile Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu dönemde, sınır ötesi operasyonda bulunan askerlerimize ve polislerimize başarılarımızla destek ve dualarımızı göndererek Türk Milletinin tek yürek tek ses olduğunun mesajını Hem Kayserimize, hem de TV 8.5 ekranları aracılığı ile 60 ülkedeki izleyicilere ulaştırmış olduk” diye konuştu.

 

ULU: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başarının tesadüf olmadığını dile getiren Ulu, “Bu organizasyonda 2 aydır gece gündüz çalışarak başarı ve kalitenin tesadüf olmadığını ispat eden Başta Federasyon As Başkanımız Halil Demir’e,Milli takımlar Baş Antrenörü Göksel Cingöz’e, Kayseri Muaythai Ailesine Hakemlerimize, Antrenörlerimize, Sporcularımıza, Spor Gönüllüsü Ülke sevdalısı dostlarımıza,Maddi ve Manevi destekleri ile Yanımızda bulunan,Kurum ve Kuruluşlara,Basınımıza,Çok kıymetli Sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Karşılaşmaları yakından takip edip destek veren Federasyon Başkanımız Halil Durna Beye, Desteklerini esirgemeyen Spor İl Müdürümüz Murat Eskici beye, federasyon Yönetimimize, Genel sekreterimiz Korkmaz Atalay beye teknik heyetimize. MHK’ye idarecilerimize, hakemlerimize, Özellikle bu karşılaşmalarda bizimle olan milli duruşlu sevdamız olan, her şeyin en güzeline layık Kayserimize sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.