Kayseri Gazeteciler Cemiyeti görev dağılımı yaptı! İşte yönetim...

Gazeteci Veli Altınkaya'nın, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde yeni yönetim görev dağılımı yaptı. Yapılan görev dağılımında seçimdeki yönetim listesinde yer alan bazı isimlerin bulunmaması dikkat çekti.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti görev dağılımı yaptı! İşte yönetim...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nden basın kuruluşlarına gönderilen haber bülteni şu şekilde:
‘Veli Abi'mizin bayrağını taşıyoruz…’
KAYSERİ Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı ilk toplantısında görev dağılımını gerçekleştirdi. Buna göre yapılan görev dağılımında Başkanlığa Metin Kösedağ, Başkan vekilliklerine Oktay Ensari ve Canan Bayram, Başkan Yardımcılıklarına ise Orhan Canbulatel, Mesut Koç ve Ferhat Yağmur getirildi.  Muhasip üyeliğe Demet Öztürk, Genel Sekreterliğe Mehmet Yazıcı ve Genel Sekreter Yardımcılığına ise Şeyda Aşatır getirildi.
Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, zor bir görevi devraldıklarının farkında olduklarını belirterek, ‘Bilindiği üzere, yakın bir zamanda Kayseri basını çok acı bir kayıp yaşadı. Çok saygıdeğer abimizi, cemiyet başkanımız Veli Altınkaya'yı ebediyete uğurladık. Veli Abi'mizin kaybı şüphesiz Kayseri basını kadar şehir için de kayıp oldu. Yine bilindiği üzere, 2018 yılından bu yana Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak görev yapan Altınkaya, 26 Mart'ta gerçekleştirdiğimiz Olağan Genel Kurul'da gıyabında başkan seçildi. Ancak, seçimden bir hafta sonra beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrılmasından dolayı, Dernekler Yasası gereğince, yönetim kurulumuz arasında yapılan seçimle Veli Abi'mizin bayrağını taşıma görevi bana tevdi edildi.  Bundan sonraki görevimiz; ondan miras kalan bayrağı onun istediği gibi taşımak ve cemiyetimize, meslektaşlarımıza, yine onun istediği gibi hizmet sunmaktır. Bu kapsamda, sağlığında yürüttüğü çalışmaların takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.  O çalışmaların en başında şüphesiz Basın Müzesi geliyor. Pandemi olmasaydı, şu anda kapıları ziyaretçilere açık olacak olan Basın Müzesi'nin açılış tarihi, Veli Altınkaya'nın sağlığında ifade ettiği gibi; ilimizde ilk Türkçe gazetenin çıktığı 29 Ağustos tarihine denk gelecek biçimde planlandı.
Basın Müzesi çalışmaları kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tavukçu Mahallesinde tarafımıza teslim edilen Basın Müzesi binasının içerisi için, Belediye'nin belirlediği ekip ve bizim ekip arkadaşlarımızın çalışmaları doğrultusunda çizimler tamamlandı. Bundan sonraki süreçte, Basın Müzesi'nin tefrişi işi yapılacak. Bu çalışmanın arşiv boyutu, ERÜ İletişim Fakültesi işbirliğiyle sürdürülmekteydi, bu kapsamda ORAN'dan da bir destek alınmıştı. Çalışma aynı ekiple, aynı şekilde devam edecektir.
Arşiv çalışmalarından doğan yeni ve daha derli toplu bir Kayseri Basın Tarihi kitabının çalışmasında sona gelindi. Ayrıca hem Kayseri basını ile ilgili olarak elimizde arşiv kalması için hem de Basın Müzesi'nin sosyal medya hesapları ve kurulacak olan internet sitesinde yayınlanmak üzere çekimlerine başlanan, belgesel çalışması devam etmekte. Bu çalışma da yine aynı ekiple yürütülecek.   Öte yandan, Kayseri Tabip Odası ve ERÜ İletişim Fakültesi işbirliği ile AB Sivil Düşün desteklerine, Sağlık Haberciliği Eğitimi projesinin sunumu yapıldı. Proje sonuçları bekleniyor.
Türkiye'den ERÜ İletişim Fakültesi, Hollanda'dan bir üniversite ve İspanya'dan bir şirketin proje ortağı olduğu Mobil Gazetecilik Becerilerinin Geliştirilmesi başlıklı projenin başvurusu, geçen yıl AB KA202 projelerine yapılmıştı. Ancak değerlendirmede barajın 3 puan altında kaldığımız için projemiz kabul olmadı. Mayıs başında proje başvurularının tekrar açılmasıyla, başvurumuzu yine yapacağız. Eğitim ve proje komisyonumuz başka projeler için de çalışmalarını yürütmeye devam edecek.  Bunun dışında, yakın zamanda KGC Geleneksel Ödüllü Yarışması’nı sonuçlandırıp, ödül törenini yapmak istiyoruz. Veli Altınkaya'nın arzusu, pandemi koşullarının kalkması durumunda bir gezi düzenlemekti. Pandemi koşullarını takiben gezi ve diğer organizasyonlarımıza hız kazandıracağız.   Cemiyetimiz, 1980 yılından bu yana edindiği tecrübe ile sosyal alandaki düzenli faaliyetlerini zaten sürdürmektedir. Veli Altınkaya'nın arzusu, bundan sonraki süreçte, eğitime ve üretime dönük daha kalıcı, nitelikli çalışmalar yapmak yönünde idi. Biz de bu fikrin takipçisi olarak, zaten düzenli devam eden sosyal çalışmalarımızı sürdürmenin yanı sıra, bu tür çalışmalara ağırlık vererek, bize bırakılan bayrağı layıkıyla taşımaya gayret edeceğiz.’dedi.
23 NİSAN 2021 TARİHLİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA YAPILAN GÖREV DAĞILIMI
SN
ADI SOYADI
GÖREVİ
1.
Metin KÖSEDAĞ
BAŞKAN
2.
Ü.Oktay ENSARİ
BAŞKAN VEKİLİ
3.
Canan BAYRAM
BAŞKAN VEKİLİ
4.
Orhan CANBULATEL
BAŞKAN YARDIMCISI
5.
Mesut KOÇ
BAŞKAN YARDIMCISI
6.
Ferhat YAĞMUR
BAŞKAN YARDIMCISI
7.
Mehmet YAZICI
GENEL SEKRETER
8.
Şeyda AŞATIR
GENEL SEKRETER YARDIMCISI
9.
Demet ÖZTÜRK
MUHASİP
10.
Dursun AÇIKYÜREK
ÜYE
11.
Hakan ÇİFTCİ
ÜYE
12.
Emre ŞAPÇI
ÜYE
13.
Mehmet ALTINDAĞ
ÜYE
BAZI İSİMLER YÖNETİMDE GÖREV ALMADI, YEDEKTEN İSİMLER GELDİ
Diğere yandan görev dağılımında dikkat çeken ayrıntı ise bazı isimlerin listede yer almaması oldu. Vefat eden Başkan Veli Altınkaya’nın seçimi kazanan listesi şu şekildeydi: