Kayseri en başarılı iller arasında yer aldı!

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kayseri'de 2023 yılının bazı verileri paylaşıldı. Bazı listelerde Kayseri'nin üst sıralara yerleştiği görülürken AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, 'Ziraatte de ülkemizin en başarılı illerimizin arasına girdik' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri en başarılı iller arasında yer aldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘Üreten Kayseri, Gelişen Türkiye’ başlığı ile bir tablo yayınladı. Tabloda Kayseri’nin 2023 yılı içerisindeki tarım verilerine ilişkin bazı veriler yer aldı.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, “Ülkemizde işlenen toplam tarım alanı büyüklüğünde 2023 yılı sonunda 603.066 Ha ile 10.sıradan 6.sıraya yükseldik!
Ülkemizde tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim miktarı bakımından 2023 yılı sonunda 4.3 milyon ton ile 11.sıradan 5.sıraya yükseldik!
2023 Yılın sonunda Üreticilerimize ödediğimiz Tarımsal Desteklemeleri 825 Milyon TL'den 1,7 Milyar TL'ye yükselttik!
2024 Yılı Kayıtlı Çiftçi Sayımızı 29.383'den 31.259'a çıkardık!” denildi. 

Kayseri en başarılı iller arasında yer aldı!

‘Ülkemizin en başarılı illerimizin arasına girdik’

Tarım ve Orman Müdürlüğünün bu paylaşımını alıntılayan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, tüm çiftçileri ve idarecileri tebrik etti. Milletvekili Cıngı, “Şehrimiz sadece sanayi, ticaret, turizmde büyümüyor. Ziraatte de ülkemizin en başarılı illerimizin arasına girdik. Tüm çiftçilerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Kayseri en başarılı iller arasında yer aldı!