Kayseri Emniyet Müdüründen 'Y kromozomlu erkek' açıklaması

Kayseri Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Çin'i 3-2 yenerek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale çıkan Filenin Sultanları için bir tebrik mesajı yayımladı. Aydın'ın mesajında 'Y kromozomlu erkek' açıklaması ise dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Emniyet Müdüründen 'Y kromozomlu erkek' açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın çeyrek finalini Çin ile oynadı. Çin’i 3-2’lik skorla yenen Filenin Sultanları tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi. Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan Filenin Sultanları için peş peşe tebrik mesajları yayımlandı. Kayseri’den bir mesaj İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın’dan geldi. Aydın, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik ederken ‘Y kromozomlu erkek’ açıklaması yaptı.

Aydın paylaşımında, “Kürşadlarımız Çinlilere set ördürttü, Sultanlarımız sahaya gömdü.. bekliyorum yine birileri çıkıp ( kadın sporcumuzun karşısına Y kromozomlu erkek çıkartıldığında ki gibi)  Cinlileri savunacak mı?” dedi. 

Kayseri Emniyet Müdüründen 'Y kromozomlu erkek' açıklaması

Diğer yandan Paris 2024 Olimpiyatlar’nda İtalyan boksör Angela Carini ile cinsiyeti tartışılan Cezayirli rakibi Imane Khelif karşısında aldığı ilk yumruğun ardından 46. saniyede maçtan çekilmesiyle yeni bir tartışma başladı. Khelif’in yarı finalde milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli’nin rakibi olma olasılığı bu konuyu Türkiye’nin gündeminde ön sıralara taşınmış, Kayseri Emniyet Müdürü Atanur Aydın, sosyal medyadan yaptığı yorum ile dahil olmuştu.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin  ‘Erkeksi niteliklere sahip sporcuların kadın müsabakalarına katılmasına izin verilmemeli.’ şeklindeki açıklamalarını alıntılayan Aydın, önce, ‘Yıllarca spor yaptım, kadın- erkek farklıyız, özellikle güç isteyen sporlarda bu fark çok daha öne çıkıyor. Resmen kadın sporculara haksızlık yapılıyor. Bence boks olunca da müsabaka değil resmen şiddet oluyor.’ paylaşımını yapmış hemen ardından bir paylaşım daha yaparak şu ifadelere yer vermişti;  

‘Otorite değilim, Oyuncu eksikliği, yer darlığı vb sebeplerden dolayı bazen birlikte antreman yapmak zorunda kalırdık... sadece gözlemlerimi ve tecrübelerimi paylaştım. Kadınlar bizden daha elastik ve sabırlılardı. Biz ise daha güçlü ve dayanıklı… kısacası bence de adil değil…’