Kayseri düğünlerinde gelinlere ne takılır?

Kayseri'de 27-28-29 Eylül tarihleri arasında Gastronomi Günleri düzenlendi. Gastronomi Günleri'ne katılan ünlü Şef Sahrap Soysal , ardından Kazancılar Çarşı'sına gitti. Burada bir sarrafa uğrayan Soysal, 'Kayseri'den kız alsam neler takacağız?' sorusuna yanıt aradı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri düğünlerinde gelinlere ne takılır?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Düğün adet ve gelenekleri şehirden şehre farkılılık gösteriyor. Düğün adetleri zamanla değişiklik göstersede nesilden nesile aktarılarak çoğu devam ediyor. 

Düğün yapanlar ve yapacak olanların ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor. Beyaz eşyası, mobilyası, gelinliği, damatlığı derken altın fiyatlarının yükselişi de durmuyor. Kız tarafı birde geleneklere uyup altını çok istediği zaman iş içinden çıkılmaz hal alıyor. Peki Kayseri’de gelin olacak kızlara ne takılıyor? İşte detaylar…

'Kayseri’den kız alsam neler takacağız?'

Kayseri’de geçtiğimiz günlerde Gastronomi Günleri düzenlendi. Gastronomi Günlerine birbirinden ünlü isimlerde katıldı. Bunlardan birisi de Şef Sahrap Soysal’dı. Sosyal Gastoronomi Günleri’nin ardından Kayseri’nin en önemli noktalarından olan Kazancılar Çarşı’sına gitti. Çarşıda keyifli vakit geçiren Soysal bir kuyumcuya girdi. Oğulları olduğundan bahseden Soysal, “Kayseri’den kız alsam neler takacağız?” sorusunu yöneltti. Kuyumcu ise alınacaklar listesini sıraladı. Urfa akıtması, şal takımı, bilezik ve olmazsa olmaz Kayseri burması listenin ilk sıralarında yer aldı. Soysal ise, “Bunların hepsnini alacak mıyız?” sorusunu yöneltirken esprili bir dille oğullarına çağrıda bulunarak, “Bu işler kolay değil.” dedi.

Kuyumcu ile arasında yaşanan eğlenceli sohbeti sosyal medya hesabından paylaşan Soysal, "Efenim Kayseri Melikgazi çekiminde Kapalı Çarşı'ya uğradık,,, Bir kuyumcuya girdik ve fiyatlara baktık,,,Allah düğün yapanların yardımcısı olsun,,, Her şey ateş pahası,,," ifadelerine yer verdi.