Kayseri DTM'nin yeni sahibi kim olacak?

Kayseri'nin ilk fuar merkezi olan Kayseri Dünya Ticaret Merkezi el değiştiriyor. Konuyla ilgili adımlar Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ele alındı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayseri DTM'nin yeni sahibi kim olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi el mi değiştiriyor? Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayının ilk meclis toplantısında Kayseri Ticaret Odası’nın talebi de gündeme geldi. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin yüzde 45 hissesine ve işletme hakkına talip olan Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden de Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’ni takas yolu ile talep etti. Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nin karşılığında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne Kayseri Ticaret Odası’nın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki eski yerini teklif etti.

Kayseri DTM'nin yeni sahibi kim olacak?

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nin İstanbul Ticaret Odası, Dünya Ticaret Merkezi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası’nın içinde bulunduğu bir konsorsiyum tarafından işletildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası’nın takasta gündeme getirdiği Ticaret Odası’nın eski yerinde de kentsel dönüşüm yapılacağını ifade etti. Başkan Büyükkılıç, konuyla ilgili mecliste yaptığı açıklamada, ‘Kayseri Lisemizin hemen karşısındaki o eski yapıları tarihi dokuyu da önemseyerek, inşallah bir dönüşüm, kentsel dönüşüm bağlamında gündeme taşıyacağız. Onun bir başlangıcına da adım olmuş olacak. Ben Ömer Başkan (Gülsoy) ve ekibine teşekkür ediyorum. Biz şehrimiz adına tabii ki yardımcı olmak durumundayız.’ dedi. 

Kayseri DTM'nin yeni sahibi kim olacak?