Kayseri Devlet Tiyatrosu işçi alım ilanı Meclis gündemine taşındı!

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, Kayseri Devlet Tiyatrosu'nun işçi alım ilanını sordu.

Kayseri Devlet Tiyatrosu işçi alım ilanı Meclis gündemine taşındı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun işçi alım ilanını sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünde görev yapmak üzere Sanatkar Memur ve Uzman Memur personel alımı için ilana çıkıldığını, ancak sınava girmeye hak kazanan adaylarla ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını belirterek, bu konuyu Meclis gündemine taşıdı. Konuyu Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Nuri Ersoy’a soran İlgezdi, önergesinde “5441 sayılı Devlet Tiyatroları Personeli Hakkında Kanun'un 5. maddesi, B5T sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Ek Geçici 16. maddesi ile 07.05.1987 tarihli ve 87/11782 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Devlet Sanatçıları ve Sanatçıların Sözleşmeli Olarak Çalıştırılmasına Dair Esaslar" kapsamında Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünde görev yapmak üzere Sanatkar Memur ve Uzman Memur personel alımı için ilana çıkılmıştır. İlana göre 15 Stajyer Sanatçı, 1 Sahne Amiri, 1 Kondüvit, 1 Suflör, 2 Sahne Işıkçısı, 1 Sahne Terzisi ve 2 Sahne Makinisti alınacaktır. İlana başvuranlardan yapılan değerlendirme sonucunda başvurusu kabul edilen adayların listesi 19 Aralık 2022 tarihinde açıklanmıştır. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde başvurusu kabul edilen adayların  26.12.2022 ile 05.01.2023 tarihleri arasında sınavlara girecekleri ilan edilmiştir” ifadelerini kullandı. 
Kayseri Devlet Tiyatrosu işçi alım ilanı Meclis gündemine taşındı!
SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Milletvekili İlgezdi, Bakan Ersoy’dan şu sorularına yanıt istedi: Sınava girmeye hak kazanan kaç aday sınava girmiştir? 2 ayı aşkın süredir neden bir değerlendirme yapılamamıştır? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacaktır?