Kayseri depremi bakın kaç şiddetinde hissetti?

Çevre illerde meydana gelen depremler Kayseri'den de hissedilmeye devam ediyor. Peki yaşanan deprem Kayseri'den kaç şiddetinde hissedildi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri depremi bakın kaç şiddetinde hissetti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dün akşam saatlerinde meydana gelen Tokat depremi Kayseri’den de hissedildi. Yaşanan bu deprem akıllara Kahramanmaraş depremini getirdi.  6 Şubat 2023 yılında Türkiye karanlık bir sabaha uyandı. Merkezüssü Kahramanmaraş olan ve 9 saat arayla yaşanan iki deprem Türkiye’yi yasa boğdu. 11 ili etkileyen deprem neredeyse Türkiye’nin her yerinden hissedildi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler milyonlarca vatandaşı etkiledi.

Kayseri depremi bakın kaç şiddetinde hissetti?

Milyonlarca vatandaşı etkiledi

53 bini aşkın vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde 100 bini aşkın vatandaşımız yaralandı. Dünyanın dört bir yanından binlerce insanın katıldığı arama kurtarma çalışmaları günlerce devam etti. Son olarak Tokat depremi ile sarsılan Kayseri 6 Şubat depreminden en çok etkilenen illerden birisi olmuştu. Kayseri’den de yoğun şekilde hissedilen sarsıntı sonrası bazı köylerde yıkımlar yaşanırken, bazı ilçe ve merkezde bulunan binalarda ise hasarlar oluştu. Ağır hasar alan binaların yıkımına karar verilirken, orta hasarlı binalar için çözüm üretilmeye çalışıldı. 

Yine Türkiye’de en yüksek bina ortalamasına sahip olan Kayseri’de yatay mimari için belediye başkanları harekete geçti. 

Tam bir felaket olan 6 Şubat gününde korku aynıydı fakat herkes farklı anlattı. İnsanlar günlerce evine giremezken çoğu bağlarına gitti. Peki Kahramanmaraş merkezli bu deprem Kayseri’de kaç büyüklüğünde hissedildi?

Kayseri depremi bakın kaç şiddetinde hissetti?

Evsen'den yanıt

Sosyal medya üzerinden takipçilerin depreme ilişkin sorularını yanıtlayan Deprem Uzmanı ve Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, konuya ilişkin açıklama yaptı. Evsen, “6 şubat depremlerini Kayseri merkez aşağı yukarı kaç büyüklüğünde hissetti?” sorusuna, “5.1” yanıtını verdi. 

Kayseri depremi bakın kaç şiddetinde hissetti?

Elcüman, '6 ve 7'ye denk geliyor' demişti

Diğer yandan aynı soru Belediye Meclisi’nde de gündeme gelmiş ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcüman, “Biz 6 ve 7’ye denk geliyor. Bu büyüklük değil, hissetme ölçüsü. Depremin ana merkez üssünde hissedilen 11-12. Bu büyüklük değil, hissetme ölçüsü” ifadelerini kullanmıştı. 

Kayseri depremi bakın kaç şiddetinde hissetti?