Kayseri'den Kapodakya'ya akın ettiler

Kayserili vatandaşlar Kapodakya'ya akın ettiler. Kalabalıktan uzun araç kuyrukları oluştu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Kayseri'den Kapodakya'ya akın ettiler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’den meteor yağmurunu izlemek için Kapodakya’ya akın eden Kayserili vatandaşlar senede bir kez görülen bu doğa olayını izlemek için Kapodakya bölgesinin seyir tepelerine akın etti. Kalabalıktan uzun araç yoğunluğu oluştu. Kapadokya bölgesini gezmeye gelen yerli turistler de Kapadokya bölgesinde bulunan çeşitli vadilere çadır kurarak gökyüzündeki meteor geçişlerini izledi. 

Yeryüzü ve gökyüzü şölenlerine şahitlik etmek için Kayseri’den Kapadokya bölgesine gelen İbrahim ve Tuğba Yüce çifti de yaptıkları açıklamada 'Bu günkü festival için Kapadokya bölgesine geldik. Gecede bu meteor yağmurlarını izlemek istiyoruz. Çadırımıza yatarak gökyüzündeki görsel şöleni izlemek istiyoruz. Sabahın erken saatlerin de ise Kapadokya’nın görsel şöleni olan balonları izleyeceğiz' şeklinde konuştular.

Yalova’dan Kapadokya bölgesine tatil için gelen Ahmet Gönülalan yaptığı açıklamada 'Bu günde Kapadokya bölgesini gezmeye ve festivalleri izlemeye gelmiştik. Aynı zamanda bu gün meteor yağmurları da var. Meteor yağmurlarını seyretmek için Kapadokya bölgesine çadırımızı da kurduk. Gece meteor yağmurlarını, sabah da gün doğumunda balonların görsel şölenini izleyeceğiz. Bildiğiniz gibi Kapadokya bölgesinde balonlar var. Balonlar nasıl yeryüzünün şenlikleri ise, meteor yağmurları da gökyüzünün şenlikleri' şeklinde konuştu.