Kayseri'den gidiyor! Helallik istedi, personele veda etti! Yeni görevi belli oldu

Kayseri'de yaklaşık 3 yıldır görev yapan İl Müftüsü Yusuf Akkuş kentte veda etti. Vatandaşlardan helallik isteyen Akkuş, 'Kayseri halkına ayrı ayrı teşekkür ediyor, hakkım varsa helal ediyorum. Sizler de haklarınızı helal edin' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'den gidiyor! Helallik istedi, personele veda etti! Yeni görevi belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'ye 20 Kasım 2021 yılında atanan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, kurum personeli ile de vedalaştı. Helallik isteye Akuş, 'İnsan bir yolcudur. Çocukluktan gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebediyet âlemine kadar yolculuğu devam eder' dedi.

Kayseri'den gidiyor! Helallik istedi, personele veda etti! Yeni görevi belli oldu

İşte Müftünün yeni görevi

10 Ağustos 2024 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 32628 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Diyanet İşleri Başkanlığı’na Başkanlık Müftüsü olarak atanan Akkuş, 'Güzel Kayseri’mizdeki görevime veda etmek durumundayım. Kayseri’ye geleli 3 yıla yakın bir zaman oldu. 27 Aralık 2021 tarihinde başladığım görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Nöbeti başka bir kardeşimize devretmek ve tevdi edilen yeni görevime başlamak üzere Kayseri’den ayrılıyorum. Kayseri’ye ve Kayseri halkına sunduğumuz din hizmeti bizleri daima onurlandırmıştır' dedi.

Kayseri'den gidiyor! Helallik istedi, personele veda etti! Yeni görevi belli oldu

Helallik istedi

'Elhamdülillah, bu zaman zarfında birbirimizi kırmadan iyi bir ortamda kanuni olarak bize tevdi edilen işlerimizi yürütmeye çalıştık' diyen Müftü Yusuf Akkuş, 'Kayseri halkına ayrı ayrı teşekkür ediyor, hakkım varsa helal ediyorum. Sizler de haklarınızı helal edin' diye konuştu.  Akkuş, veda konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Kayseri'den aranızdan mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Bu vesileyle Kayseri’de il müftüsü olarak göreve başladığımdan bu güne kadar her zaman vermiş olduğu yakın desteklerinden dolayı Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek başta olmak üzere, dini ve hayri hizmetlerimizde müftülüğümüze destek veren bütün belediye başkanlarımıza, kamu kurum ve kuruluşları ve yöneticilerine, TDV Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerine ve TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları Gönüllüsü Üyelerine, Kayserimizin hayırsever iş insanı, esnaf ve eşrafına, STK’lara, il müftü yardımcılarına, ilçe müftülerine, vaizlere, şube müdürlerine, şef ve diğer kademelerde çalışan tüm personele, din hizmeti sunan tüm din gönüllüsü kardeşlerime, hayırsever siz Kayseri halkına ayrı ayrı teşekkür ediyor, hakkım varsa helal ediyorum. Sizler de haklarınızı helal edin. Hepiniz Allah’a emanet olun.

Kayseri'nin yeni Müftüsü kim oldu?

Diğer yandan bir süre önce aralarında Kayseri'nin de yer aldığı 11 ilin Müftüsü değişti.

Kayseri'den gidiyor! Helallik istedi, personele veda etti! Yeni görevi belli oldu

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Kayseri İl Müftülüğüne Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz atandı.

Kayseri'den gidiyor! Helallik istedi, personele veda etti! Yeni görevi belli oldu

Yusuf Akkuş kimdir?

1963 yılında Trabzon-Araklı İlçesi Kayacık Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. İlkokuldan sonra bir müddet Kur’an kursunda eğitim aldı. 1980 yılında Araklı İmam-Hatip Ortaokulundan,1984 yılında Sakarya İmam-Hatip Lisesinden, 1988 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.  Daha sonra Sakarya-Kaynarca Dağyeri Köyünde İmam-Hatiplik görevine başladı.  1989 yılında Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezinde Müftülük ve Vaizlik kursu gördü. Kurs sonrası Artvin Yusufeli Vaizliğine atandı. 1989-1991 yılları arasında Çorum-Osmancık İmam-Hatip Lisesinde asker öğretmen olarak görev yaptı. 1993-1995 yılları arasında Sakarya Karapürçek İlçesi Vaizliği, 1995-1997 yıllarında Giresun Çamoluk, 1997-2004 yılları arası Eskişehir Mihalıççık, 2004-2011 yılları arası Sakarya-Kocaali, 2011 yılında kısa bir süre Sakarya Erenler İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Erenler Müftüsü mahkeme kararıyla geri dönünce Sakarya İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı. 2012 yılında Kocaeli Çayırova İlçe Müftülüğüne atandı. Ancak Çayırova Müftüsü de mahkeme kararıyla geri döndü. Bu nedenle 2013 yılında tekrar Sakarya İl Müftü Yardımcılığı görevine getirildi. 03.05.2018 tarihinden itibaren Sivas İl Müftüsü olarak görev yapan Akkuş, 20.11.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kayseri İl Müftülüğü görevine atandı. Müftü Akkuş, evli ve dört çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir.