Kayseri'deki üniversitenin 'Siber flörtüne' TÜBİTAK destek çıktı!
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Kayseri'ye dikkat çeken destek. TÜBİTAK'tan siber flört istismarına destek çıktı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
TÜBİTAK 1963 yılında, Türkiye'de planlı ekonomi döneminin başlangıcında kuruldu. Kuruluş aşamasında en temel görevleri, özellikle doğa bilimlerinde temel ve uygulamalı akademik araştırmaları desteklemek ve genç araştırmacıları teşvik etmek, özendirmek olarak ifade edildi.
TÜBİTAK neye destek veriyor?
Türkiye'de müsbet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ülke kalkınmasındaki önceliklere göre geliştirmek, özendirmek, düzenlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgilere erişmek ve erişilmesini sağlamayı amaç edinen TÜBİTAK, son yıllarda projelere verdiği desteklerle de dikkat çekiyor. Kayseri’de bir projeye TÜBİTAK tarafından verilen destek de yine dikkat çekti.
Siber flört projesine 12 ay destek çıktı
TÜBİTAK Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimler Fakültesi Hemşirelik Bölümünde Danışmanlığını Dr Öğretim Üyesi Didem Kaya’nın Sorulu Araştırmacı olarak da Rümeysa Lüleci’nin görev aldığı ‘Üniversite öğrencilerinin siber flört istismarına yönelik tutumları’ konulu projesine destek verdi.
TÜBİTAK’ın desteği dikkat çekti
Üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programından destek almaya hak kazandı. Üniversite yönetimi diğer kabul gören projelere de dikkat çekerek, ‘Projeleri kabul edilen akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz’ açıklaması yaptı.
Siber flört konusundaki araştırmaya TÜBİTAK desteği bazı tartışmaları beraberinde getirse de konu son yıllarda sıkça gündeme geliyor.
Siber flört ne demek?
Teknolojinin gelişmesi ve hayatın her alanına etki etmesi ile birlikte yeni istismar davranışları ortaya çıkıyor. Sosyal medya platformları, e-posta ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gerçekleşen siber flört istismarı son dönemde özellikle gençlerin maruz kaldığı şiddet türü olarak da ifade ediliyor. Sahte hesaplar açarak başka biriymiş gibi davranmak, küçük düşürücü mesajlar göndermek, özel bilgileri paylaşmak, şiddet uygulamakla tehdit etmek, partnere gönderme müzik, söz paylaşmak bu yolla incitmek, hakkında söylenti yaymak gibi davranış ve eylemler siber flört istismarına giriyor. Hukukta da flört şiddetinin ceza kapsamında olduğu ifade ediliyor.