Kayseri'deki Tarihi ayıp ile ilgili dikkat çeken gelişme!

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan'ın, mücadelesi sonuç verdi.

Kayseri'deki Tarihi ayıp ile ilgili dikkat çeken gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, bir süre önce ahır olarak kullanılan Kayır Han'ın, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Özhan’ın gündeme getirdiği konuyla ilgili dikkat çeken bri gelişme yaşamdı. Özhan, tarihi yapının “koruma altına” alındığını duyurdu. 

KORUMA ALTINA ALINDI

Özhan, “Ecdada saygı, bu gurur bizim. 1 Kasım 2021 tarihinde Devlet korumasına alınması gerekliliğini ifade ettiğimiz tarihi ‘Kayır Hanı’  2 Kasım tarihli Resmî Gazete kararı ile ‘koruma statüsüne’ alınmıştır” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’ÜN HARF İNKILABI KAYSERİ’DE ANLATTIĞI KAYIR HANI YOK OLUYOR

İYİ Partili Özhan, “Koramaz Vadisi’nin hemen girişinde yer alan tarihi yapının içler acısı durumda olduğunu ifade eden İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, “Harf İnkılabının 93. yıldönümü vesilesiyle, Kayseri ‘de bu inkılabın en önemli mihenk taşlarından olan Kayır Hanı ziyaret ettim. Atatürk’ün Harf İnkılabı Kayseri’de anlattığı Selçuklu eseri Kayır Hanı gözümüzün önünde yok oluyor” açıklaması yapmıştı. Tarihi ayıp! 'Ahır' olarak kullanılıyor!