Kayseri'deki Suriyeliler ile ilgili dikkat çeken açıklama

İyi Partili Kazım Yücel, mülteciler hakkında sert eleştirilerde bulundu. Yücel, '20 yıl sonra belediye seçimlerinde artık hangi Suriyeliyi biz aday göstersek kazanırız?'a doğru gidiyorsunuz farkında mısınız?' sorusunu yöneltti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'deki Suriyeliler ile ilgili dikkat çeken açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İyi Partili Kazım Yücel mülteciler konusunda sert eleştirilerde bulundu. Yücel, 2019 yılından son Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin hibe aldığını söyledi. Yücel, o dönemde kendilerinin bu duruma karşı çıktığını ifade ederken hibelerin Meclis’te oy çokluğu ile kabul edildiğini de sözlerine ekledi. Yücel, “2019 ve sonrasında büyükşehri ve ilçe belediyelerde sığınmacılarla ilgili hibelerden bahsedildi. Avrupa Birliği’nin çok hibe konusu önümüze geldi. ‘Okul yapılacak’ diye karşılıksız hibeden bahsedildi KASKİ’nin altyapıları ile ilgili hibelerden bahsedildi benzeri hibeler sağlıkla ilgili hibeler geldi.  Bunların birçoğunu geldiği gün ben çok iyi hatırlıyorum itirazlarımız oldu. ‘Bakın bunları almayalım. Bunları kabul ettiğimiz zaman sığınmacılar burada ömür boyu kalacak anlamına gelir’ dediğimizde, ‘Böyle bir hibeyi de kaçırır mıyız, buna fırsat verir miyiz, almayalım mı şehrimizin ihtiyacı var’ derken bu hibelerin hepsi oy çokluğuyla kabul edildi.” dedi.

2012 yılından sonra kentte sığınmacı sayısını giderek arttığını vurgulayan Yücel, gayriresmi rakamlara göre 160-170 bin civarında kentte sığınmacı olduğunu paylaştı. 

'Seçme seçilme hakkı olsa mülteciler muhtar adayı olacak'

Avrupa’nın hibe nedenini sığınmacıların Türkiye’den gönderilmemesi için yapıldığını söyleyen Yücel, ‘2050 yılında artık şehirde Belediye Başkanları için hangi sığınmacı kazanır?’ diye bakılacağını ifade etti. Yücel, “Şehrimde bu sığınmacıların simülasyonları yapıldığında 2050 yılında artık şehrimi belediye başkanlarını biz hangi partinin adayı diye bakmayacağız hangi sığınmacı ülkenin adayı kazanır diye bakılacak. Ona doğru patlayan bir nüfusla gidiyoruz. Bazı mahallelerimizde hemşehrilerim çok iyi biliyor ki valla muhtar adaylığına seçme seçilme hakkı olsa koysa mültecilerin adayları olacak. Yarın da milletvekili adayı, belediye başkan adayı olacak. Bunlar ütopik gelmesin 12 yılda geldiğimiz noktaya bakıldığında üzerine bir 25 yıl sonra hayal etmek zor değil.” diye konuştu. 

'Başkanın şehrin sorunlarından haberi yok'

Yücel Kayseri’nin bir huzur şehri olmadığını isöylerken sözlerini şöyle sürdürdü; “Bakın şehrimde dilenci sayısı, uyuşturucu satıcısı, huzur kaçıracak noktadaki kavga gürültü, cinayetlere giden gün geçmesin ki bir olayla karşılaşmayalım. Bunların hepsini mültecilere bağlamayalım ama bunların etki payının fazla olduğunu sizlerde biliyorsunuz. Ben Belediye Başkanımızın ‘Huzur şehri Kayseri’ diye bilbordlarını görünce ya diyorum sayın Belediye Başkanı bu şehirde yaşamıyor ya da gerçekten şehrin sorunlarından haberi yok  diye aklıma geliyor. Siz zannediyor musunuz huzur şehri burası maalesef söylemekle olmuyor bu söylemle bu algıyla gerçeklerin üzerini kapatamayız. Mülteci şehrimizi istila etti bunu kapatamayız. Yaşlısı da çocuğu da her zaman saygılıyız dedik ama 12 yılda geldiğimiz noktada artık benim vatandaşım onlardan çekinir hale geldi.”