Kayseri'deki olaylar Suriye'ye mi sıçradı?

Türk kontrolündeki bölgelerde yaşayan Suriyelilerin, Kayseri saldırısı ve Erdoğan'ın Esad'la normalleşme söylemlerinin ardından Türk bayraklarına ve araçlarına saldırdığı iddiaları sosyal medyanın gündemin yer aldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri'deki olaylar Suriye'ye mi sıçradı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk kontrolündeki bölgelerde yaşayan Suriyeliler, Kayseri saldırısı ve Erdoğan'ın Esad'la normalleşme söylemlerinin ardından Türk bayraklarına, Türk kamyonlarına, tırlarına ve Türk plakalı araçlara saldırıyor iddiaları ulusal basında ve sosyal medyada gündem oldu.

Ulusal basında yayın yapan ODATV "Kayseri kışkırtması El-Bab'da sürüyor: Arka planında neler var" başlığıyla verdiği haberde "Türkiye ile Suriye arasında normalleşme adımlarının atıldığı günlerde Kayseri'de patlak veren, El-Bab'da devam eden olayların arka planında neler var?" diye sordu. ODATV'nin haberinde Kayseri detayı şu şekilde yer aldı; "Türk kontrolündeki bölgelerde yaşayan Suriyeliler, Kayseri saldırısı ve Erdoğan'ın Esad'la normalleşme söylemlerinin ardından Türk bayraklarına, Türk kamyonlarına, tırlarına ve Türk plakalı araçlara saldırıyor." 

ODATV'de yayınlanan haber için TIKLAYINIZ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'da ise Süriye'deki Türk kontrolündeki bölgelerde meydana gelen olaylarla ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı video ile "Siz bizi Beşar Esad’a sattınız. İster misiniz bizde sizi PKK’ya satalım' diye bağırıyor. Özetle Türkiye’ye Beşar Esat ile görüşmenize izin vermeyiz diye bu olayları çıkarıyorlar. Türkiye Şam ile görüşmek için yıllardır beslediği bu asalaklardan izin alacak değildir." dedi.