Kayseri'deki o mahallelerle ilgili Bakan'dan merakla beklenen açıklama geldi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kayseri'de bulunan ve bazı mahalleleri yakından ilgilendiren konuyla ilgili olarak merakla beklenen açıklamayı yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki o mahallelerle ilgili Bakan'dan merakla beklenen açıklama geldi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kayseri’nin bazı mahalleleri ile ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar mahallelerinin sulama suyu ihtiyacına yönelik açıklama yapan Bakan Yumaklı, konuyla ilgili olarak yöneltilen sorulara yanıt verdi.

Kayseri'deki o mahallelerle ilgili Bakan'dan merakla beklenen açıklama geldi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, bir süre önce Pınarbaşı ilçesi Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar mahallesinde kullanılan açık sulama kanalının suyunun Bünyan ilçesi Samağır mahallesinden gelmesi sebebiyle özelliklede mahsül sulama dönemlerinde aksaklıklar yaşandığı ve bu nedenle yöre sakinlerinin mağduriyetler yaşadığını belirtmişti.

Özdemir’den Bakan Yumaklı’ya üç soru

MHP'li Özdemir, ortaya çıkan sorunla ilgili olarak Bakan Yumaklı’ya, ‘Konu ile ilgili olarak bakanlığınıza ulaşmış bir bilgi var mıdır? Çaybaşı, Cabe, ve Çalıklar mahallelerinin sulama suyu ihtiyacının Pınarbaşı ilçesinde bulunan Bahçecik barajından sağlanması için çalışma yapılacak mıdır? Bahsi geçen mahalleler ile ilgili kapalı sistem sulama planlaması var mıdır?’ yönünde sorular yöneltmiş ve yanıt istemişti.

Bakan’dan Kayseri yanıtı geldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yöndeki sorulara cevap verdi. Bakan, Kayseri ili Pınarbaşı ilçesi Çaybaşı ve Cabe Mahallelerindeki tarım alanları Ayvacık Sulaması Proje sahasında yer almaktadır. Tesisin yenilenmesi 2024 yılı yatırım programında yer almakta olup, çalışmalara devam edilecektir’ dedi.