Kayseri'deki o firma iflas etti!

Kayseri'de ekonomide yaşanan gelişmelerle birlikte bazı firmalar borçlarını yapılandırmak ve ayakta kalmak için konkordato ilan ederken bazı firmaların da iflas ettiği görüldü. Kentte faaliyet gösteren bir firma ile ilgili iflas kararı çıktı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki o firma iflas etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ülke genelinde olduğu gibi Kayseri'de de ekonomide yaşanan gelişmeler hayatı olumsuz etkiliyor. Çalışma hayatında da dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Kentte bazı firmalar borçlarını yapılandırıp, ayakta kalmak ve bu yolla borçlarından kurtulmak için konkordato ilan ederken, diğer yandan süreçle birlikte iflas kararının çıktığı firmalarda var.

Kayseri'deki o firma iflas etti!

Kayseri'de bir firma ile ilgili iflas kararı

Bu çerçevede Kayseri Genel İcra Dairesi iflasın açılması duyurusu yaptı. Borçlunun iflasıyla ilgili Ticaret Mahkemesince karar verildi. Söz konusu borçlu da karar gereği 'müflis' adını almış oldu. 

Kayseri'deki o firma iflas etti!

Mahkeme iflasın açıklması ilanı verdi

Borçlunun iflası nedeniyle mahkemece 'Serçeönü Mahallesi Ahmet Paşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Müflis AG Alfa Kompozit Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin 30 Eylül 2024 günü saat 11:33 tarihi itibari ile iflasının açılmasına karar verildiği bildirilmiştir. Kayseri 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 2024/86 Esas sayılı dosyasından Kayseri Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı davalı Müflisin iflas tedbir ve tasfiye işlemlerine dairemizin yukarıda yazılı iflas dosyasından başlanılmıştır' duyurusu yapıldı.

Kayseri'deki o firma iflas etti!

Şimdi ne olacak ve firmayla ilgili hangi tasfiye türü uygulanacak?

İflas dairesi, iflas kararının tebliğinden itibaren iki ay içinde tasfiyenin türünü belirler. Tasfiye adi tasfiye ve basit tasfiye olmak üzere iki şekilde yapılır. Basit tasfiye daha az masraflı bir yöntem olsarak biliniyor. Bu tasfiye yönteminde iflas dairesi alacaklıların menfaatlerine uygun olmak şartıyla masadaki malları paraya çevirir ve belirlenen sıraya göre alacaklılara dağıtır. Adi tasfiyeye karar verildiği hallerde ise iflas dairesi  tasfiyeye karar verdiği tarihten itibaren 10 içinde ilanla durumu alacaklılara bildirir. Bu ilanla alacaklıların bir ay içerisinde alacaklarını masaya kaydettirmeleri gerektiği ve ilan tarihinden itibaren 10 gün içinde yapılacak ilk alacaklılar toplantısına gelme haklarının bulunduğu bildirilir. Söz konusu firmayla ilgili 166'ncı maddeye göre adi tasfiye işlemi uygulanıyor.