Kayseri'deki Koronavirüs vakalarıyla ilgili düşündüren açıklama...

Koronavirüs rakamlarında yine artışın olduğu belirtildi. Kentte sıfır vakanın olduğu ilçe de yok. İşte artışın nedenleri...

Kayseri'deki Koronavirüs vakalarıyla ilgili düşündüren açıklama...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber : Cafer ZENGİN-  Kayseri’de Koronavirüs vakaları yeniden yükselişe geçti. açıklamasının heyecanı da kısa  sürdü. Sağlık Müdürü ağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalamasını açıklaması ve sonrasında “Bundan sounraki süreçte gerektiğinde İl Hıfzıssıhha Kurullarımız bölgesel olarak kararlar alabilecekler. Artık planlanabilir bir gelecek için bölgesel çalışmaların da yürütülebileceği bir döneme geçiyoruz. Salgın yönetiminde yeni dönemin adı 'Yerinde Karar' dönemidir." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA, KISITLAMALARIN İL İL KALDIRILABİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI AMA…
Koca’nın açıklamasının ardından kısıtlamalarla ilgili kararların il il ayrı olabileceği ve her ilin bundan sonraki süreçte vaka tablosuna göre harekete ederek, kısıtlamaların kalkabileceği ya da arttırılabileceği konusundan yerinde karar alınabileceği konusu gündeme geldi.

Bakan Koca ayrıca, pandeminin seyrine göre kısıtlamaların il il kaldırılıp yine seyre göre il il getirilebileceğini söyledi.

KAYSERİ’NİN KORONAVİRÜS TABLOSU!
Bakan Koca’nın illere göre Koronavirüs tablosunu açıklamasının ardından Kayseri'de de haftalık ve günlük Koronavirüs pozitif ortalama kişi sayısı gün yüzüne çıktı. Buna göre 8-14 Şubat tarihlerinin Kayseri ortalaması,  “Her 100.000 kişi de 56,71” olarak açıklandı. 
Son TÜİK açıklamasına göre Kayseri’nin nüfusu 1.421.455 kişi. Bu rakam 100 bine bölündüğünde ortaya 14,2 rakamı çıkıyor. Kayseri’de Covid -19 haftalık rakamı 56,71 olarak haritada belirtildi. Bu iki rakamın çarpımından elde edilen sonuç da Kayseri’deki haftalık vaka sayısını ortaya çıkarıyor. Buna göre Bakanlığın açıkladığı rakama göre Kayseri’deki haftalık pozitif vaka sayısı 805 kişi. Buna göre Kayseri’de günlük pozitif vaka sayısı ortalaması ise 115.
VAKA SAYILARI YENİDEN YÜKSELİYOR
İl İl kararlar alınabileceği yönünde açıklamalar özellikle bazı uzun süredir kapalı olan sektörlerde de heyecan oluştururken, Kayseri’de Koronavirüs rakamlarının yeniden yükselişe geçtiği belirtildi. 
Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Koronavirüsle mücadelede herkese büyük görev düştüğünü belirterek, vatandaşları bir kez daha uyardı. 
ŞU AN KAYSERİ’DE AKTİF VAKASI OLMAYAN İLÇE YOK
Daha önce Kayseri’de vaka sayısında düşüş yönünde açıklamalar yapılırken, bu kez tablonun yine tersine döndüğü ifade edildi. 
“Şu an Kayseri’de aktif vakası olmayan ilçe yok” diyen Benli, “Daha önce sıfır vaka dediğimiz ilçeler vardı, ancak şimdi durum farklı. Ne yazık ki vaka sayıları yeniden yükselişe geçti. Vatandaşlarımızdan belirlenen kurallara uymalarını istiyoruz. Rehavete kapılmadan mücadelemiz devam ediyor. Maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzere yine alınan diğer kısıtlama kararlarına da uyulması önemli” diye konuştu. 
VAKALAR NEDEN ARTIYOR?
Vakaların yeniden arttığına dikkat çeken Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, aile oturmaları, taziye ziyaretleri ve yıldönümü yemekleri gibi nedenlerle vatandaşların bir araya gelmelerinin kentte vaka sayılarını yeniden artmasında öncelikli nedenler arasında olduğunu  da söyledi.