Kayseri'deki internet kısıtlaması ne zaman sona erecek?

Kayseri'de pazar günü yaşanan gerginlikler ve bazı şiddet olaylarının ardından pazartesi günü akşam saatlerinde sosyal medyaya kısıtlama getirildi. Peki bu kısıtlama ne zaman kaldırılacak? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki internet kısıtlaması ne zaman sona erecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 30 Haziran Pazar akşamı yaşanan olaylar kentte infial yarattı. Suriye uyruklu küçük bir çocuğu Suriye uyruklu bir şahıs tarafından cinsel taciz iddiası kenti karıştırdı. Olayın ardından bölge sakinleri sokaklara çıkarken şehirde istenmeyen görüntüler yaşandı. Suriyeli bazı vatandaşların iş yerleri taşlanırken, araçlar yakıldı. 

Yaşandığı iddia edilen çirkin olay ülke gündemine otururken kentte pazartesi akşama itibariyle sosyal medyaya girişlerde bant daraltma işlemi uygulanmaya başlandı. Sosyal medyaya (İnstagram, Facebook, X, Whatsapp, Telegram) özellikle kısıtlama getirilirken sosyal medyayı aktif kullanan vatandaşlar duruma isyan etti. 

Kayseri'deki internet kısıtlaması ne zaman sona erecek?

Özellikleri işlerini internet üzerinden yürüten vatandaşlar çözüm için alternatif yollar aramaya başladı. Bu çerçevede VPN adı verilen sanal özel ağ ile internete girmeye çalıştı. 

Yaşanılan olayların ardından yanıltıcı bilgilerin yayılmaması ve olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla getirilen kısıtlamanın ne zaman biteceği ise merak konusu oldu. 

Sosyal medya kullanıcılarının fazlasıyla tepkisini çeken bu kısıtlamanın ise henüz ne zaman kaldırılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.