Kayseri'deki hacı adayları için büyük gün! Kayıtlar başladı

Kayseri'de de binlerce hacı adayının merakla beklediği ön kayıt ve yenileme başvuruları başladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki hacı adayları için büyük gün! Kayıtlar başladı

İslam’ın 5 şartından birisi olan hac ibadeti için beklenen tarih açıklandı. Kayseri’den de hacca giderek ibadetlerini yapmak isteyen vatandaşların sayısı hayli fazla iken merakla beklenen hac ön kayıt ve yenileme başvuruları 5 Ağustos itibariyle başladı. 

Daha önce herhangi bir kaydı bulunmayan ve 2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşlar, ön kayıtlarını 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden hızlı, kolay ve güvenli şekilde yapabilecek.

2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankaların (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatırabilecek.

Diğer yandan bu yıl, 2024 hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyenlerin kayıtları, önceki yıllardan farklı olarak Başkanlık tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek.