Kayseri'deki çöp faciası ile ilgili açıklama: İhmal var mı!

Kayseri'de Molu Düzenli Çöp Toplama ve Kompost Tesisleri'nde çöplerin altında kalarak,feci şekilde can veren işçiyle ilgili açıklama yapan CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış, ihmal olup olmadığını sordu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki çöp faciası ile ilgili açıklama: İhmal var mı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de kaybolan işçinin cenazesi tonlarca çöpün altında bulundu. Kayseri'de Molu Düzenli Çöp Toplama ve Kompost Tesisleri'nde kaybolan işçinin cansız bedenine, tonlarca çöpün altında ulaşıldı.
Edinilen bilgiye göre Kayseri - Ankara karayolu üzerinde bulunan Molu Düzenli Çöp Toplama ve Kompost Tesisleri'nde dün akşam saatlerinde Z.M.'nin (45) kaybolduğu ihbarı yapıldı. Çöp toplama aracının boşalttığı çöplerin altında kaldığı iddia edilen Z.M.'yi aramak ekipler sevk edildi. Ekipler, iş makineleri yardımıyla çöplerin boşaltıldığı alanda Z.M.'yi arama çalışması başlattı.

Kayseri'deki çöp faciası ile ilgili açıklama: İhmal var mı!

İşçinin cansız bedenine ulaşıldı

Yoğun yağış nedeniyle arama çalışmalarına ara verilirken, bugün erken saatlerde gönüllülerin de katılımıyla yeniden arama çalışması başlatıldı. Z.M.'nin cansız bedeni, tonlarca çöpün arasından çıkartıldı. Talihsiz işçinin cenazesi incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kayseri'deki çöp faciası ile ilgili açıklama: İhmal var mı!

CHP'li Ünalmış'tan tepki! İhmal var mı?

Yaşanan bu olayın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış, “Huzur şehri Kayseri masalları, vatandaşın yatıp yuvarlanacağı milyonlarca para harcanan millet bahçeleri, lüks camiler, vatandaşın gerçek sorunlarını kapatmıyor” dedi. Ünalmış tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Huzur! (masal) şehri Kayseri’de uğrunda ölünen ekmek parası! Yeni başlayan kış gecesinin ilkinde, Çaresiz, mücadele vermek zorundasın. İşin bu, kimseden bir şey isteyemezsin, Bazıları hor görür, bazıları umursamaz, ama sen ekmeğinin peşindesin.

Kayseri'deki çöp faciası ile ilgili açıklama: İhmal var mı!

‘Ak belediyecilikleri” ile övünüp çöp tesisimizde “ihmal yok” diyecekler’

Uğrunda ölümü bile göze aldığın ekmeğinin, Yer, mekan, zaman fark etmeden çalışacaksın. Çöp dağlarının içinde “acaba para edecek bir şey bulabilir miyim?” diye çabalayacaksın! Ama bilmeyeceksin, birazdan ölüm gelip seni bulacak… Uğrunda öldüğün ekmek parasını bu geceden sonra kazanamayacaksın. Belli ki acıların dinecek. Belki kurtuldun bu sahte dünyadan. “Huzur şehri Kayseri” masalları anlatan sahtekarların hesabını öteki dünyada göreceksin. Bazıları seni suçlayıp, kendilerini “ak”layacak. “Ak belediyecilikleri” ile övünüp çöp tesisimizde “ihmal yok” diyecekler…! Yiten bir canın, sönen bir hayatın, uğrunda ölüm göze alınan bir ekmek parasının değerini bilmeden, koltuklarında sıcacık oturmaya devam edecekler. Seçimler yaklaşırken masallarına devam edecekler. Hakkını helal etmeyeceksin biliyorum!  Ne masallarıyla insanları kandıran, gariban olduğun için sana sahip çıkmayan güç sahipleri avanelere. Ne de seni bulup derdinle hemhal olamayan, senin ve senin gibilerin derdine, sorunlarına sahip çıkamayan bizlere… Haklısın ne diyelim! Ne desen, ne düşünsen haklısın! Allah rahmet eylesin, Mekanın cennet olsun Zeydan M. kardeşimiz! Son söz iktidar sahiplerine… Huzur şehri Kayseri masalları, vatandaşın yatıp yuvarlanacağı milyonlarca para harcanan millet bahçeleri, lüks camiler, vatandaşın gerçek sorunlarını kapatmıyor…Dün gece ekmeğinin peşinde olan Zeydan kardeşimizin ölümünü engellemiyor. Bilesiniz!