Kayseri'deki bu alanda birkaç dakika durabilecek babayiğit aranıyor!
Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan Homurlu Şelalesi doğanın kıymetini bilenlere sunduğu nimetler arasında. Özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklarda tercih edilen şelale serinlemek isteyenlerin tercih ettiği yerler arasında. Ziyaret edenler, soğuk suyuyla dikkat çeken şelalenin su kaynağı içerisinde birkaç dakika durmakta zorlanıyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Küçük Künye Mahallesi’nde bulunan Homurlu Şelalesi son yıllarda yoğun ilgi görüyor.
Toros Dağları'nın eteklerindeki mağaralarıyla bilinen Yukarı Künye Köyü'nde soğuk suyuyla ünlenen Homurlu Şelalesi, özellikle yaz aylarında serinlemek, stres atmak isteyenlerin akın ettiği yerler arasında.
Piknik yapacakların da tercihi oldu! Çevre düzenleme çalışmaları yapıldı
Yazın 40 dereceyi bulan sıcaklarda doğayla, suyla baş başa kalmak isteyenlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer alan Homurlu Şelalesi, yapılan çevre düzenleme çalışmalarıyla piknikçilerin de tercih noktası haline geldi.
Bölgede neler yapıldı?
Develi’nin doğa harikası yerleri arasındaki Homurlu Şelalesi’nde çevre düzenleme ve mesire alanı yapım çalışmaları kapsamında 30 adet barbekülü çatılı piknik masası, 15 adet ahşap çöp kutusu, oyun grupları, büfe, çeşme, tuvalet ve ahşap köprü de yapılmıştı.
Var mı suyun içinde durabilecek babayiğit!
Soğuk suyuyla da dikkat çeken Homurlu Şelalesi’nde su kaynağın içinde durmak da büyük cesaret istiyor.Bölgeye giden vatandaşlar soğukluğu nedeniyle suda bazen el yıkamakta dahi güçlük çekiyor. Kimi vatandaşlar da, ‘Var mı Homurlu’da suyun içinde birkaç dakika durabilecek babayiğit?’ diyerek, aralarında iddiaya giriyor.
Depremde suyu çekilmişti!
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından da Develi'deki şelale gündeme gelmişti. Homurlu Şelalesi'nin suları çekilmişti.
O dönem TMMOB Jeoloji Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi olan Mustafa Umut Özdemir, konuyla ilgili olarak, 'Develi’de bulunan Homurlu Şelalesi fay hattına çok yakın. Türkiye’de depremle birlikte 3-3 buçuk metrelik bir kayma oldu. Şelale Toros Dağları’ndan besleniyor. Büyük ihtimalle şelaleyi besleyen ana kanallar fayla kesildi. Fayla kesildiği için bir ihtimalle şelalenin ana kaynağı başka yere yöneldi ya da depremden çıkan molozlarla doldu. Molozlar sebebiyle akışı kesildiyse eğer, su molozlardan kurtularak belirli bir süre sonra yeniden akmaya başlar. Depremden önce suların çekilmesi olayında deprem ihtimali olabiliyor ancak Homurlu Şelalesi’nde sular depremden sonra çekildiği için bu bir deprem belirtisi değildir. Homurlu Şelalesi’nde suların çekilmesi deprem göstergesi değildir' ifadelerini kullanmıştı.