Kayseri'de zemini sağlam olan mahalleleri tek tek sıraladı...

Kayserili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen Kayseri'de bulunan 3 mahalleye dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kayseri'de zemini sağlam olan mahalleleri tek tek sıraladı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adnan Evsen X hesabı üzerinden Kayserili vatandaşların kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi. Evsen sorulan sorular üzerine Kayseri'nin mahallelerinin zemin durumları hakkında bilgi verdi. Evsen'in İldem ve Beyazşehir mahalleleri ile ilgili yaptığı açıklama ise dikkat çekti. Evsen, 6 Şubat depremleri ardından Kayseri'de özellikle şu mahallede oturmanız gerekir dediğiniz bir mahalle varmı? sorusuna verdiği cevapta: "İldem Hacılar olabilir." yanıtını verdi.

Bir X kullanıcısının, "İldem Beyazşehir bölgesinden fay hattı geçiyor diye biliyoruz hocam?" sorusu üzerine Evsen, "Zemini kayalık ve o bölgedeki fay parçalı." yanıtında bulundu. Evsen Beyazşehir mahallesinde bulunan binalarda 'tünel kalıp sistemi' olduğunu ve Beyazşehir mahallesinin güvenli olduğunu vurguladı.

Diğer yandan Adnan Evsen sorulan sorular üzerine; Şehir hastanesi yakınları, Anbar mahallesi, Yeni mahalle, Belsin mahallelerinin bazı bölgelerinin yumuşak zemin olduğu yanıtını verdi. Evsen Talas ilçesi için de çoğunlukla kayalık alan yer yer yumuşak zemin açıklaması yaptı.