Kayseri'de yeni tartışma başladı: Kim Kayserili, kim değil! Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor

Kayseri'de yeni tartışma alevlendi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'a destek yağdı. Kimler ne için neler söyledi? 'Kim Kayserili, kim değil! Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor' dikkat çeken detaylar ve kentin çiçeği burnunda tartışmasının detayları Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de yeni tartışma başladı: Kim Kayserili, kim değil! Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bir süre önce ‘Çukur’ çıkışıyla dikkat çekmişti. ‘Çukura itilmeye layık olanlar’ başlığıyla bir açıklama yapan ve aslen Yozgatlı olan Ersoy, ‘Gecemizi gündüzümüze katarak verdiğimiz bu mücadeleye eleştirecek hiçbir şey bulamayıp sadece bu adam Kayserili bile değil diyerek arkamdan konuşmayı, daha doğrusu kendinizi küçültmeyi ne zaman bırakacaksınız?’ diye sordu.

Kayseri'de yeni tartışma başladı: Kim Kayserili, kim değil! Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor

‘Kendini Kayseri’nin sahibi olarak gören bu kişilere söyleyeceğim tek söz bu mücadeleyi sahip oldukları çirkinliklerle asla örtemeyecekleridir’

‘Kendini Kayseri’nin sahibi olarak gören bu kişilere söyleyeceğim tek söz, doğru koşullarda verdiğimiz bu mücadeleyi sahip oldukları çirkinliklerle asla örtemeyecekleridir’ diyen Ersoy, tepkisinde şu ifadeleri kullanmıştı: Öğrencilik yıllarımdan beri aşina olduğum, bir parçası olmaktan onur duyduğum Kayseri’nin güzel sokakları bazı kötü kalpli, yılan dillilerin fısıltılarıyla kirletilmek istenmekte. Farklı dünya görüşlerine sahip olan Kayseri’deki yaşça büyüklerime dahi saygı göstermeyi kendime şeref kabul ettim çünkü büyüklerin, gençlerin yolu açık olsun, kolay olsun diye rehberlik eden kişiler olduğuna her zaman inanmak istedim. Oysaki bu günlerde onların, bizim yani tüm Kayseri’deki gençlerin yolunu açmaktan ziyade çukurlar ve tuzaklar kurduklarını ne yazık ki geç de olsa öğrendim. Kendini Kayseri’nin sahibi olarak gören bu kişilere söyleyeceğim tek söz, doğru koşullarda verdiğimiz bu mücadeleyi sahip oldukları çirkinliklerle asla örtemeyecekleridir. Bir büyüğümün geçmişte bana verdiği şu nasihatin ne kadar değerli olduğunu şu anda çok daha iyi anladım. Bana şöyle demişti: ‘Büyüklerine saygı göstermelisin, onlar yolun kolay olsun diye senin için yolu açarlar. Fakat onların çukura düştüklerini görürsen ne yapman gerektiğini şimdiden öğrenmelisin.’ Gecemizi gündüzümüze katarak verdiğimiz bu mücadeleye eleştirecek hiçbir şey bulamayıp sadece bu adam Kayserili bile değil diyerek arkamdan konuşmayı, daha doğrusu kendinizi küçültmeyi ne zaman bırakacaksınız?  Heyecanınızı kaybetmişsiniz. Kapalı kapılar ardında dedikodu yapmaktan bir adım ileri gidemeyen aslında zavallı kişilersiniz. Biz Kayseri gençleri olarak tarihin kaydettiği her büyük başarının heyecanın zaferi olduğunu biliyoruz.  Dedikodularınızla heyecanımızı bitiremezsiniz. Bu şekilde davranmaya devam ederseniz Kayseri’nin şanlı geleceğine bizimle beraber asla yürüyemeyeceksiniz. Şunu asla unutmayın: Bizim gibi dava adamları bize sıkıntı yaşatan şartları melanet bucağı değil, ana kucağı olarak kabul ederiz. Yazımın başında da belirttiğim gibi, layık olmayanların çukura nasıl itileceğini bir büyüğümün bana verdiği nasihatten anlamıştım. Bizler başarının şerefini paylaşmayı en iyi bilenlerdeniz. Ancak bu alçakgönüllü tavrımızı saflık olarak görenleri ise tek hamlede layık oldukları çukurun içine atmayı herkesten de iyi biliriz. 

Ersoy’un ‘Çukur’ açıklaması, Kayseri ve ülke gündemine damgasını vurdu

MHP Kayseri Milletvekili Ersoy’u bu sözlerinin kime ya da kimlere yönelik olduğu Kayseri’de merak konusu oldu. Ersoy, yaptığı açıklama ile ülke gündeminde de konuşuldu. Gazeteciler Barış Terkoğlu ve İsmail Saymaz, katıldıkları programda Ersoy’un bu sözleri AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’a yönelik söylediğini öne sürdüler. 

O isme destek yağdı ve Kayseri'de yeni tartışma başladı: Kim Kayserili, kim değil! Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor

Kim 'Biz Baki Ersoy'un Kayseri’deki etkisini kıracağız' dedi?

Gazeteci Barış Terkoğlu, 'Mehmet Özhaseki siyasetten çekilince o boşluğu Mustafa Elitaş dolduruyor. Kendisi Kayserili. Baki Ersoy'un da Kayseri'de bir gücü var. Kayseri'de kavga görüntülerinin ötesinde farklı çevrelerle, herkesle görüşebilen bir özelliği var. Kayserispor'da etkili, Kayseri Şeker Fabrikası gibi bazı fabrikalarda etkili. Elitaş da 'Biz Baki Ersoy'un etkisini kıracağız' diyor. Bazı isimlerle görüşüyorlar, Kayserispor'a destek vermeyin diyorlar. Bunlar da Baki Ersoy'a iletiliyor. Bu durumu öğreniyor. Ben size gerekeni yaparım diyor. Bir kavga bir tartışma var içerde' diye konuştu. 

Kayseri'de yeni tartışma başladı: Kim Kayserili, kim değil! Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor

Hatipoğlu: Milletvekili burada isim vermekten çekiniyor, isim veremiyor!

Ülkü Ocakları eski Başkanı, Hukukçu Afşin Hatipoğlu da, Halk TV'de katıldığı programda partide işleyişi iyi bildiğini belirterek, Ersoy'un bu açıklamayı parti yönetiminden bazı isimlerle istişareler sonucunda  yaptığını öne sürdü. Hatipoğlu, 'Partide Devlet Bahçeli'nin sesi olan, fikri olan bazı isimler var. Bunlardan biri Semih Yalçın olabilir, Yozgatlı olduğu için Sadir Durmaz ile de görüşmüş olabilir. Tartışmadan çekinmeyen, hakimle tartışan bir Milletvekili burada isim vermekten çekiniyor. İsim veremiyor. Muhtemelen, bir açıklama yap, kime gittiği belli olsun, verilen reflekse göre hareket edersin dediler'' ifadelerini kullanmıştı.

O isme destek yağdı ve Kayseri'de yeni tartışma başladı: Kim Kayserili, kim değil! Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor

Saymaz: Ersoy’un ifade ettiği kişi Elitaş bir de AK Parti İl Başkanı

Gazeteci İsmail Saymaz, 'İfade ettiği kişi Elitaş bir de AK Parti İl Başkanı. Kayseri'de, bir takımın isim değişikliği gündem oldu. O kulübün isminin değişimine Baki Ersoy'un öncülük ettiği konuşuluyor. İşte paraya ihtiyaç var. AK Partililer gidip, Erciyes Anadolu Holding'de, kulübe yardım etmeyin, reklam vermeyin demişler. Bu problem oldu. Ayrıca AK Parti il başkanı bir toplantıda kamu yöneticilerine Baki Ersoy'la hiçbir bilgi paylaşmayın, talepleri karşılamayın demiş.' İşte işi Baki Ersoy çözdü, falan demesin vatandaş' diye. Bunlar Baki Ersoy' un kulağına gitmiş. Bu konuda rahatsızlık olmuş' diye konuştu. MHP'liler bizim Cumhur ittifakına gösterdiğimiz saygıyı, AK Parti MHP'ye karşı göstermiyor düşüncesinde. Baki Ersoy'un itirazın arka planında bu var' dedi. 

O isme destek yağdı ve Kayseri'de yeni tartışma başladı: Kim Kayserili, kim değil! Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor

AK Parti İl Başkanı Üzüm iddiaları yalanladı!

Yaşanan bu yöndeki tartışmaların ardından AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ise ortaya atılan iddiaları yalanlayarak, ‘Cumhur ittifakı olarak Kayseri, Türkiye'nin yükselen yıldızı olmaya devam edecektir ve bizler bunların gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışmaya, bu ittifakın bütünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Aksi bir ifade de bulunmak, zarar verecek bir söylem gerçekleştirmek bizim lügatimizde yoktur ve olmayacaktır. Bizler her daim iletişime açık olmaya ve Cumhur ittifakının bütünlüğünü muhafaza edecek konularda dedikoduya mahal vermeden çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Kayserili hemşehrilerimiz ne tarafa bakarsa baksınlar muhakkak bizlerden birini görmeye devam edecek, çalışmalarımızı takdir ile izlemeye devam edeceklerdir’ şeklinde konuştu. 

Ülkücüler’den Ersoy’a destek

Yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çeken MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’a, Ülkücüler’den destek geldi. Sosyal medya üzerinden Ersoy’un sözlerini alıntılayan ve hatırlatan Ülkücüler, Ersoy’a destek vererek, ‘Baki Ersoy, tam bir Kayserilidir’ mesajları paylaştı.

O isme destek yağdı ve Kayseri'de yeni tartışma başladı: Kim Kayserili, kim değil! Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor

İşte o mesajlardan bazıları:

‘İtibarsızlaştırmaya fitnebazların gücü yetmez!’

Hasan Kahraman: O, özüyle,sözüyle,adamlığıyla tam bir Kayserilidir. Baki Ersoy'u itibarsızlaştırmaya riyakar fitnebazların gücü yetmez!

‘Yıkamadığınız bileği öpeceksiniz ağalar’

Mesut Dagdelen: Kıymetlimizdir, Ülküdaşımızdır, milletimizin ve şehrimizin hizmetkarıdır. İç Anadolu’nun parlayan yıldızı, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekilidir, gururumuzdur. Herkes konuşur o iş yapar. Allah kolaylıklar versin inşallah. Yıkamadığınız bileği öpeceksiniz ağalar.

‘Adamlar Kayseri’nin ilçelerini, köylerini bile Kayserili olarak görmüyor’

Ünsal Aslaner:  Adamlar Kayseri’nin ilçelerini, köylerini bile Kayserili olarak görmüyor. İlk önce bunu açıklasınlar. Kayseri’de yaşayan herkes bunu bilir, kimse inkar etmesin. Onlar kendi arasında bile mahalle mahalle ayrımı yaparlar. Kendilerinin yapamadığı sevgiyi sizin gibi memleketin her karış toprağını ayırt etmeden seven hizmet eden bir vekilden tabi rahatsız olurlar. Olmaya da devam edecekler. Kim ne olursa olsun ne derse desin Kayseri’de bir 
markadır. 

‘Kim nerden nasıl nereye gelmiş bir açıklasın ona göre değerlendirme yapalım’

Fikret Çelikesir: Benim Atalarım Dedelerim Karamanoglu beyliği yıkılınca Rumeliye Deliorman bölgesine gönderilmiş daha sonra Anavatana dönüş yapmışlar. Anne tarafım Kırımdan Rus soykırımından memleketlerini bırakıp anavatana gelmiş. Bir tarafım özbeöz Türkmen boyu Rumeli Avşar'ı Bir tarafımda Tatar boyu. Ben Kayseri doğumluyum ve Kendine yilli diyenlerden daha da yilliyim. Kayserinin yillisi olmak için ne gerekiyor kaç göbek geri gidilecek. Kim nerden nasıl nereye gelmiş bir açıklasın ona göre değerlendirme yapalım. Baki Ersoy bu memleketin has yerli evladıdır.

‘Kayseri’nin öz evladı Baki Ersoy’

Abdullah Ayaz: Her şartta ve her zaman Kayseri ve memleket için gece gündüz demeden çalışan Kayseri'nin öz evladı Baki Ersoy.

‘Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor’

Muharrem Bayrak: Camikebir önünde doğmakla Kayserili olunmuyor. Kayserilinin derdi ile dertlenmek, sıkıntılarıyla sıkıntılanıp, hüzünleri ile hüzünlenip, sevinçleri ile sevinmekle Kayserili olunuyor. Sn Baki Ersoy Camikebir önünde doğanlardan daha çok Kayserilidir. Sevdası davasıdır, sevdası lideridir, sevdası Cumhur İttifakıdır, sevdası Kayseridir. Sn Baki Ersoy Ülkücülerin kimsesidir, bilin istedim.
Selim Gümüş: Kayserinin öz evladı Baki Ersoy.