'Kayseri'de yeni fay mı bulundu?' Uzmanından açıklama geldi

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde yapılan paleosismolojik çalışmaların yeni bir fay keşfiyle ilgisi olmadığını, deprem uzmanı Adnan Evsen açıkladı. Evsen, bu çalışmaların mevcut fayların tarihsel deprem kayıtlarını incelemeye yönelik olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Olay'da

'Kayseri'de yeni fay mı bulundu?' Uzmanından açıklama geldi

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkiinde AFAD, MTA, TUBİTAK ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışması hakkında yapılan açıklamalarda sosyal medya platformlarında yanlış bilgiler paylaşıldı.

'Kayseri'de yeni fay mı bulundu?' Uzmanından açıklama geldi

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sosyal medyada dolaşan "Kayseri'de yeni fay bulundu" şeklindeki iddiaların hatalı olduğunu belirterek, vatandaşları doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. Evsen, Kayseri'de yeni bir fay bulunmadığını, yapılan çalışmaların mevcut faylar üzerindeki tarihsel deprem kayıtlarının incelenmesine yönelik olduğunu vurguladı.

Evsen açıklamasında şunları söyledi: "Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkisinde, AFAD, MTA, TUBİTAK ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliği ile paleosismolojik çalışmalar kapsamında Deliler Fayının tarihsel deprem kayıtları araştırılmaktadır. Bu çalışmalar, yeni bir fay keşfi değil, geçmiş yıllarda olan depremlerin varlığı, fayların kayma hızları ve deprem tekrarlanma süresi gibi birçok teknik hususun ortaya çıkarılmasını amaçlamaktadır. Benzer çalışmaların Kayseri'deki diğer aktif faylar üzerinde de yapılması elzemdir. Çalışmayı yapan ekibi kutluyorum."