Kayseri'de yaz aylarında serinleten adres...

Kayseri'nin güzellikleri saymakla bitmezken Kayseri Olay haber merkezi olarak kentin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de yaz aylarında serinleten adres...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarihte her dönem önemli bir yeri bulunan Kayseri, ticaret, kültür ve sanat şehri... Son yıllarda özellikle turizme kazandırılan adresleriyle çok sayıda misafir ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistler Kayseri’nin muhteşem doğasına bayılıyor. Sadece turistler değil kentte yaşayan vatandaşlar da yaz aylarının gelmesiyle şehrin doğan güzelliklerini keşfediyor. 
Özellikle bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte Kayseri’de yaşayan yada gezmeye gelen vatandaşlar birbirinden güzel durakları araştırıyor. Kayseri Olay haber merkezi olarak bizlerde siz kıymetli okuyucularımız için nadide kentin gezilip görülecek yerlerini derlemeye devam ediyoruz. İşte bir yeni adres daha: Tomarza Göl Değirmeni…

Kayseri'de doğa harikası! Yaz aylarında serinleten adres

Tomarza Göl Değirmeni…

Tomarza İlçesine bağlı İmamkullu Mahallesi hudutları içerisinde Toros Dağlarının eteklerinde bulunan Göl Değirmeni olarak mevki içerisindeki gölet içerisinde yılın 4 mevsiminde yer altından yeryüzüne doğru -10 derece soğuk su kaynıyor. Buradan çıkan soğuk su Zamantı Irmağına dökülüyor. 

Kayseri'de doğa harikası! Yaz aylarında serinleten adres

Doğa harikası olarak bilinen Göl Değirmeni yaz aylarında çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Bölgenin gözde mekanı olan bu adres turizm açısından büyük bir önem taşıyor. 
Kayserililer için uğrak mekanlardan birisi olan Göl Değirmeni şehrin gürültü ve stresinden uzak, suyun sesi ile dinlenmek isteyenleri bekliyor.. 

Kayseri'de doğa harikası! Yaz aylarında serinleten adres

Tomarza hakkında bilgi

İlçe’nin tarihi Kayseri ile aynıdır. Kayseri’den ayrı olarak Tomarza adına ilk defa “Jennigs” adlı batılı bir yazarın “16.yy’da Erciyes Dağı” adlı eserinde rastlanmaktadır. Bu eserde ilçeden köy olarak bahsedilmektedir. 1071 yılında Alpaslan’ın Malazgirt Zaferinden sonra Anadolu’nun fethine kadar bölge sırasıyla Kapadokyalılar, Büyük İskender’in Makedonya İmparatorluğu ve Romalıların idaresinde kalmıştır. Malazgirt Zaferinden sonra bölgeye Uygur Türkleri ile İran’dan gelen Avşar Türkleri yerleşmiştir. İlçedeki muhacir Türk nüfusunun özellikle “93 Harbi” olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı Rus savaşı sırasında arttığı görülmektedir. Rus işgalinden kaçan çok sayıda Türk ailesi ilçe merkezi ve etrafındaki köylere yerleşmişlerdir.
 

Kayseri'de doğa harikası! Yaz aylarında serinleten adres