Kayseri'de yarın konseri var
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER), bölge için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede KİGDER tarafından konser düzenlenecek. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde.
Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER), deprem bölgelerindeki yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda KİGDER tarafından Hatay Antakya Gazi Ortaokulu'nun ihtiyaçlarının karşılanması için bir konser düzenlenecek. KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, Hatay'da Antakya Gazi Ortaokulu'nun ayağa kaldırılması için tertipledikleri konserin 21 Şubat Cuma günü gerçekleştirileceğini hatırlattı.
Konsere KİGDER, Muziczone Medya Prodüksiyon Şirketi ve diğer paydaşların destek verdiğini açıklayan Başkan Karaoğlu, konserin başlama saatinin de 19.30 olduğunu vurguladı.
Karaoğlu, "6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketi, sadece binaları değil, içinde barındırdığı değerleri ve eğitim yuvalarımızı da derinden sarstı. Hatay'da 1982 yılından bu yana eğitim veren Antakya Gazi Ortaokulu, depremde orta seviyede hasar aldı ve öğrencilerimize hayat veren robotik kodlama, zekâ oyunları, fen-matematik, görsel sanatlar, müzik, bilişim teknolojileri, kütüphane ve spor atölyeleri büyük zarar gördü. Bu süreçte en büyük kayıplarımızdan biri de, okulun eğitim ruhuna katkı sağlayan kıymetli öğretmenlerimiz oldu. İngilizce öğretmeni Engin Ayazgil, Din Kültürü öğretmeni Melek Akkoç ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ayfer Öz ne yazık ki depremde hayatlarını kaybettiler. Ayfer hocamız ile Engin hocamızın maalesef cansız bedenlerine ulaşılamadı. Onların eğitime olan bağlılığını yaşatmak adına, kütüphanemiz Engin Ayazgil’in, Zekâ Oyunları Atölyemiz Ayfer Öz'ün, Görsel Sanatlar Atölyemiz Melek Akkoç’un adıyla yeniden hayat bulacak." dedi.
Okulun ihtiyaçlarının da karşılanabilmesi için bir konser tertiplediklerini duyuran Karaoğlu, konsere KİGDER-Muziczone Medya Prodüksiyon Şirketi ve proje paydaşlarının destek verdiğini açıkladı. Başkan Karaoğlu, konserin 21 Şubat Cuma günü saat 19.30'da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirileceği ve okul müdürü ile 3 öğretmeninin de konserde bulunacağını belirtti.
Okula destek olmak isteyenler Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneğinin TR69 0005 9007 4013 0074 0827 60 nolu hesabına 'Antakya Gazi Ortaokuluna bağış' yazarak katkıda bulunabilecek.