Kayseri'de yaklaşık 1600 cami var! Okul sayısından fazla! Cemaat olmayan yerlere cami yapılmasın!

Melikgazi Belediyesi'nin Bağımsız Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, Kayseri'yi tercih eden üniversite öğrencilerinin şikayetçi olduklarını ifade etti.

Kayseri'de yaklaşık 1600 cami var! Okul sayısından fazla! Cemaat olmayan yerlere cami yapılmasın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediyesi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, Kayseri’yi tercih eden üniversite öğrencilerinin şikayetçi olduklarını ifade etti.

'Anadolu’nun büyük şehirlerinden ilimiz Kayseri 'de 4 Üniversite mevcut olup özellikle Erciyes Üniversitesi ülkemizin ilk 10 büyük Üniversiteleri arasında yer almaktadır' diyen Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, 'Şehirde ikamet eden öğrencilerimiz gençlerimiz harici diğer şehirlerde ikamet eden öğrencilerimiz Kayseri’yi tercih ederken burada aradıklarını bulamamaktan yıllardır şikayetçiler. En başta devletimize ait yurtlardaki konaklama sayılarının yetersizliği yer bulamamak. Mevcut yurtlardaki oda içerisindeki sayısal çokluk  Temizlik ve ihtiyaçlar konusundaki noksanlıklar ders çalışma ortamının tam sağlıklı olmayışı. Yurtta yer bulamayan  veya şartları beğenmeyen öğrencilerimiz özel işletme yurtlara yönelmekte veya ev kiralamaya gitmektedir. Ev sahipleri ise geçmiş yıllarda yaşadıkları sorunlar nedeni ile öğrenciye kiraya ev vermeye yanaşmamakta veya yıllık peşin istemektedirler. Kayseri  artık hem işyerlerini hem de evlerini yıllık peşin kiraya vermekten vazgeçmeli. Diğer Büyükşehirlerde olduğu gibi Emlakçılar kanalı ile depozitolu aylık kira mukavelesi işyerleri ve daireler kiraya verilebilmeli. Kayseri de şu anda kiralık ev sıkıntısı had safhada. Belediyelerimiz öncelikli olarak yurt yapımında ister hayırseverlere öncülük etme anlamında bir çaba göstermeli  Belediyelerimiz pekala yurtta yapabilirler. Sosyal hayat eğlence dinlenme öğrencilerimizin beklentileri arasında. Belediyelerimiz  salonlarımızda Konserler Tiyatro Gösteri gibi faaliyetleri ücretsiz izleme imkânı tanınmasını istiyor ve bekliyorlar. Üniversite ve Belediyeler iş birliği ile kültürel geziler turlar istiyorlar  Şehrimizin tarihi özelliklerini görmeden tanımadan bir çok öğrenci mezun olup gidiyor. Kayseri’deki işletmelerimiz öğrenciler için bir çok şehirde olan  lokanta pastane, cafe, giyim mağazaları ve diğer işletmelerde öğrenciye özel indirim tabelaları görmek istiyor. Burs konusu ise özellikle hain darbe sonrası öğrencilerin en büyük sorunu.Dar gelirli aileler öğrenci okutmakta çok zorlanıyorlar  Devlet ve Vakıflar Genel müdürlüğü  bursu çıkmayan veya yeterli gelmeyen öğrenciler BURS temini için ilimizde ciddi olarak bu hayra vesile olan  Vakıf ve Derneklere baş vuruyorlar  kaynak sıkıntısı nedeni ile olumsuz cevap alıyorlar. Belediyelerimiz bu konuda Belediyeler Kanunu çerçevesi içerisinde öncülük etmeli öğrenci kartı çıkarılabilir alış veriş çeki verilebilir öğrenci ulaşım kartları aylık belli bir ücretle verilebilir istenirse bir şeyler yapılabilir. Bu şehri öğrenci şehri yapalım. Tercih sebebi olsun. 6-7 üniversitemiz olsun, meslek liselerinin en çok olduğu il olsun.'

YANLIŞ ANLAŞILMAK İSTYEMEM AMA...

Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum ama bunu da söylemek zorundayım sorumlu bir meclis üyesi olarak İlimizde Kuran Kursları, Mescitler harici yaklaşık  1600 camii var ilimizdeki Okul sayısından fazla Hayırseverler şartlı bağışlarla geliyor belirlediği bağışı yapıyor ismi de veriliyor verdiği kadarda Belediye harcıyor. Yeni yerleşim yerlerinde camiler elbette yapılmalı ancak mevcut yerlerde bir mahallede bir çok cami varken ihtiyaç olmamasına rağmen cemaati dahi olmayan yerlerde artık yapılmamalı. 1.5 Milyon nüfusu olan şehirde trafiğe kayıtlı 350.000 araç var geniş yollarımız daraltıldı resmen trafik çilesi yaşanılıyor.Yeni açılan yollar bir nefes aldırsa da şehir içi trafiği felç . İlk çözüm İstasyon caddesi kesin olarak tek yönlü gidiş olmalı Hastane caddesi tek yönlü geliş olmalı Cumhuriyet meydanı rahatlatılmalı .Mahallelerden meydana girmeyen midibüs güzergahları oluşturulmalı inanın toplu ulaşım kolaylaşırsa özel araçlar bu kadar trafikte olmaz. Raylı sistem güzergahı tamamlandığında kısmen rahatlama olacaktır . Projelerin devam edenlerinin tamamlanmasını başlayacak olanların bir an evvel başlamasını bekliyoruz. Bir İlimiz İlçe Belediyesi  550 öğrenci kapasiteli son derece modern bir yurdu öğrenci kampüsü  Belediye olarak yapmış, bu yılda öğrenci alıyor. Resimdeki Yurt tüm Belediyelerimize örnek olsun.