Kayseri'de yağmurun faturası ağır oldu! Üreticiler yardım bekliyor

Kayseri'de geçtiğimiz hafta sonu etkili olan sağanak yağış Pınarbaşı ilçesinde de üreticiyi olumsuz etkiledi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de yağmurun faturası ağır oldu! Üreticiler yardım bekliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de geçen hafta Cuma günü akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Merkezde ciddi sorunlar yaşanmasa da özellikle kırsal ilçelerde ev ve iş yerlerini su bastı. Bünyan’ın Güllüce Mahallesi’nde etkili olan sağanak sele neden olurken 40 kişi kurtarılmış, 1 kişi ise sel sularına kapılarak yaşamını yitirmişti. Yağışlar hayatı felç ederken üreticiyi de olumsuz etkiledi. 

Kayseri'de yağmurun faturası ağır oldu! Üreticinin emekleri heba oldu

Görüntüler Pınarbaşı’dan…

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde de hafta sonu gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. İlçeye bağlı Saçlı köyü yakında sel ve heyelan meydana geldi. Yaşanan selin ardından vatandaşların pancar tarlaları hasar gördü. Adeta sel sularının alıp götürdüğü pancar tarlalarını gören vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. 

Kayseri'de yağmurun faturası ağır oldu! Üreticinin emekleri heba oldu

‘Gereken yapılsın’

Kayseri Olay haber merkezimize bir vatandaş tarafından görüntüler ulaştırılırken, yetkililerden yardım istendi. Durumu muhtara ve belediye başkanına ilettiklerini fakat ilgilenilmediğini ifade eden vatandaşlar, ‘lütfen gereken yapılsın, emeklerimiz çöp oldu’ dedi.