Kayseri'de vaka sayıları yüzde 50 arttı! Omicron varyantı mı? Açıklama var...

Kayseri'de, Koronavirüs vaka sayısı yine yükselişe geçti. Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Ocak ayı konusunda uyarmıştı. Peki bu artışların perde arkasında ne var? Omicron varyantı kentte görüldü mü?

Kayseri'de vaka sayıları yüzde 50 arttı! Omicron varyantı mı? Açıklama var...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Koronavirüs vaka sayısında dikkat çeken artış... 
Vaka sayılarındaki artış, akıllara Omicron varyantını getirdi. Peki, hızla yayıldığı ifade edilen varyant, Kayseri'de görüldü mü? Bu konuda bilgi veren Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, şu an için kentte yeni varyanta rastlanılmadığını söyledi. 
Vakalarda yüzde 50'nin üzerinde artışın gözlemlendiğini kaydeden Benli, vatandaşları kurallara uyma konusunda bir kez daha uyardı. Benli, "Vaka sayılarımız artmaya başladı. Önlemleri ve zırhı biliyoruz" dedi. Maske, mesafe ve hijyenin önemine vurgu yapan Benli, özellikle maskenin bu süreçte daha fazla önem kazandığını da dile getirerek, tedbirlerin elden bırakılmamasını istedi. Aşı konusunda da çağrı yapan Benli, aşının virüse karşı önemli ve etkili bir silah olduğunu belirtti.
Diğer yandan Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, daha önce yaptığı açıklamada Ocak ayı ile birlikte vaka sayılarında artışın yaşanabileceğine dikkat çekmiş ve vatandaşları uyarmıştı.

OMİCRON VARYANTI BELİRTİLERİ 
Şu an dünyada hızla yayılan ve vaka sayılarında adeta patlamaya yol açan tehlikeli varyant Omicron Kayseri'de, henüz görülmedi. Corona virüsünün en çok mutasyona uğramış türü olarak ifade edilen Omicron varyantı ile ilgili dikkat çekici bilgi uzmanlardan geldi. Omicron belirtileri soğuk algınlığına benzemesiyle dikkat çekiyor. Yapılan araştırmalarla ilgili Uzmanlar, Omicron belirtileri arasında yüzde 83’ünde öksürük, yüzde 78’inde burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı, yüzde 74’ünde ise halsizlik görüldüğünü dile getirdi.