Kayseri'de tüfek kabusu sürüyor

Kayseri'de tüfekle yaşanan kabus sürüyor. Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde çıkan kavgada silahla yaralanan kişi tedavi altına alındı. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de tüfek kabusu sürüyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kocasinan ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi 6. Cadde Alsancak Parkı'nda M.Y. ile M.T. arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda M.T, tüfekle M.Y'ye ateş etti.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan M.Y, Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Şüpheli M.T. gözaltına alındı.


Kayseri'de tüfek kabusu sürüyor

Kayseri AK Parti Milletvekili Şaban Çopuroğlu bir süre önce düzenlediği basın toplantısında tüfekle yaşanan acı olaylara dikkat çekerek bu konuda çalışma yaptıklarını ifade etmişti. Milletvekili Çopuroğlu, yivsiz tüfek kullanımı nedeniyle bir çok olayın yaşandığına vurgu yaparak silaha kolay ulaşımın engellenmesi noktasında girişimlerde bulunmuştu. Bu konuda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşen Çopuroğlu konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı; "TBMM’ye vereceğimiz bireysel silahlanmanın, şartlarının ağırlaştırılmasıyla ailelerde korunmuş olacak. Çünkü bir evde ateşli silah varsa ölüm riski 12 kat artar. Araştırmalar ailelerdeki eş öldürmelerinin yüzde 35’inin ateşli silahla gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Ayrıca intihar vakalarının da kolay yol olarak tercih edilen ateşli silahlara erişimin yeniden gözden geçirilmesi toplumsal huzurun sağlanması açısından önemlidir"