Kayseri'de oraya toplu halde duaya çıktılar! İşte nedeni

Kayseri'de ilçe Müftülerinin de katılımıyla yağmur duası yapıldı. Dua için Şem'ûn el Gazi Türbesi seçildi. Duada 'Çatlayan kuruyan topraklarımıza, sararan yapraklara Mevlam su yağdır, kar yağdır Mevlam' ifadeleri kullanıldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de oraya toplu halde duaya çıktılar! İşte nedeni
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de yağmud duası için bir araya geldiler. Erciyes Dağı güneyinde, yağışların azlığı nedeniyle çiftçiler güz dönemi buğday ekimlerini yapamadı. Bunun üzerine yağmur duası için harekete geçtiler. 

Kayseri'de toplu halde duaya çıktılar! İşte nedeni

Develi Müftüsü Emin Patan, Yahyalı Müftüsü Çelebi Günil murakıbı Mehmet Taşkanat ve beraberindeki heyet, Şem’ûn el Gazi Türbesine yağmur duası yaptı.

Kayseri'de toplu halde duaya çıktılar! İşte nedeni

Günahımız pek çoktur, hatalarımız sayılamayacak kadar fazla…

Duada şu ifadeler kullanıldı: Allah'ım yağmur ver, Allah'ım rahmet ver, Allah'ım bereketli yağmurlar ver, Çatlayan kuruyan  topraklarımıza , Sararan yapraklara, Mevlam su yağdır, kar yağdır  Mevlam. Allah’ım, bize yardım eden, içimize sinen, ferahlık veren, bol, yararlı her tarafı sulayan bereketli bir yağmur ihsan eyle. Allah’ım bizi yağmurla sula, bizi ümitlerini yitiren kimselerden eyleme. Allah’ım öyle bir sıkıntı öyle bir rahmet  darlığı var ki senden başkalarına arz edemeyiz.  Ey yüce yaratıcımız, bizim için ekinleri bitir. sütlerimizi bollaştır. bizi göğün bereketlerinden sula.  Bize yeryüzünün bereketlerinden ihsan eyle. Ey cömert kerem sahibi Allah’ımız biz senden mağfiret dileriz, şüphe yokki Sen bağışlayıcısın, bize gökten bol bol yağmurlar yağdır. Ey bağışlayıcı merhametli rabbimiz. Ey Merhametlilerin En Merhametlisi,  Ey bağışlayıcıların En Bağışlayıcısı, Ey Yüce Rabbim, Günahımız pek çoktur, hatalarımız sayılamayacak kadar fazla. Amellerimiz ise kayda değmeyecek kadar az… Fakat acizliğimizi, günahkarlığımızı, nefsimize zulmümüzü biliyor ve itiraf ediyoruz. İtiraf ediyor ve senin affını diliyoruz, Senin engin rahmetine sığınıyoruz, azabından rahmetine sığınıyoruz. Seni seviyor ve sevginin hakikatine ermeyi yine Senden diliyoruz. Sen Yücesin biz cüce,  Sen Rabsin biz kul. Her şeyimizle,her an binlerce kez sana muhtacız. Haddimizi aşmaktan, Hak yoldan şaşmaktan,  Seni unutmaktan, Senin sevginden mahrum olmaktan yine sana sığınıyoruz. Rahmetini diliyoruz Allah'ım. Yağış bekliyoruz . Allah’ım Amin'

Diğer yandan bölge sakinleri aynı zamanda yetkililerden, Şem’ûn el Gazi türbesi yoluna acilen asfaltlanmasını talep ediyor.