Kayseri'de tarihi miting: On binler Filistin için yürüdü

Filistin'e Destek Platformu'nun düzenlediği 'Filistin'e Özgürlük İçin Yürüyoruz' mitinginde on binler yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Cumhurbaşkanımız ülke ülke geziyor, kendisini feda edercesine akan kanı durdurmak için çırpınıyor' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri'de tarihi miting: On binler Filistin için yürüdü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Filistin’e Destek Platformu’nun düzenlediği “Filistin’e Özgürlük İçin Yürüyoruz” mitinginde on binler yürüdü.

 

Büyükşehir Belediyesi önünde başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platforma önünde son bulan yürüyüşe; Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Ayşe Böhürler, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve STK temsilcileri de katıldı.

Kayseri'de tarihi miting: On binler Filistin için yürüdü


410 metre uzunluğunda Türk Bayrağının açıldığı yürüyüş sırasında vatandaşlar, PKK ve İsrail’e lanet yağdırdı. 

Kayseri'de tarihi miting: On binler Filistin için yürüdü
Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Tefrikaya düşmezsek Allah’ın izniyle bu dünyada çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. Dün Afganistan’da, bir başka gün Karabağlar’da, başka bir gün Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, mazlum coğrafyalarda, nerede bir Müslüman varsa oralardaki kardeşlerimizin kanını dökmeye, o ülkeleri parçalamaya ve bizleri karşı karşıya getirmeye çalışan zihniyet bugünde Gazze’deki kardeşlerimizi acımasızca katlediyor. Bu zihniyetini hayata geçiriyor. Buna söz çıkarmayan sözde çağdaş uygarlık medeniyeti sahibi olduğunu söyleyen ülkeler, bu milletin uyanışı ile birgün cevabını alacaklardır. Cumhurbaşkanımız ülke ülke geziyor, kendisini feda edercesine akan kanı durdurmak için çırpınıyor. İnşallah yine o bu başarıya ulaşacak ve insanlığın bu sıkıntısını da gidereceğine inanıyoruz” diye konuştu.