Kayseri'de tarihi eser operasyonu

Kayseri'de tarihi eser operasyonu yapıldı. Operasyon çerçevesinde 3 kişi yakalandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de tarihi eser operasyonu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte tarihi eser satışı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyon neticesinde; İ.K. (42), D.B. (26) ve H.T. (22) isimli şahıslar yakalandı. Şahıslar gözaltına alınarak haklarında "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa Muhalefet" suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı.

Kayseri'de tarihi eser operasyonu

Diğer yandan şahısların ikametinde ve aracında yapılan aramalarda, 52 adet Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eser (Sikke-Yüzük-Ok Ucu-Heykel-Bıçak-Tabak) ele geçirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Tarihi ve kültürel mirasımıza zarar veren, tüm vatandaşlarımızın ortak hazinesi olan tarihi eserlerin ticaretini yapmaya çalışanlarla mücadelemiz aralıksız ve kararlı  bir şekilde devam edecektir.” denildi. 

Kayseri'de tarihi eser operasyonu