Kayseri'de tarih yeni kurulan mahallede canlanacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 3 bin 450 metre kare alana kurduğu ve içinde 14 ev bulunan yeni kurulan mahallede tarih canlanacak. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayseri'de tarih yeni kurulan mahallede canlanacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarihi yeniden canlandırıyor. Tarihin bilinen en eski ticari anlaşmasının yapıldığı Kültepe Kaniş Karum’da çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Kayseri Büyükşehir Belediyesi’de Kayseri kültür ve turizmine yeni bir değer katmak, bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek için başlattığı çalışmada sona gelindi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tarihi yeniden canlandıracak ‘Asurlu Tüccarlar Mahallesi’ projesinde sona gelindiğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, ‘Asurlu Tüccarlar Mahallesi şehrimize çok yakışacak.  Kültür hazinelerimizden biri olan ‘Asurlu Tüccarlar Mahallesi’ projemizde sona geldik. 14 ev 3.450 m2 alan… Kültepe-Kaniş Karum’da tarihi canlandırıyoruz. Çok az kaldı… Her şey Kayseri için…’ ifadelerini kullandı.