Kayseri'de tanınan ünlü iş adamına İYİ Parti'de yeni görev! Bakın ne oldu?

İYİ Parti'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Melikgazi Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Sedat Kılınç'a yeni görev. Kılınç, partide Genel Başkan Başdanışmanı oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de tanınan ünlü iş adamına İYİ Parti'de yeni görev! Bakın ne oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Melikgazi Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Sedat Kılınç'a genel merkezde yeni görev. Kılınç, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun Başdanışmanı olarak görev yapacak. Konuyla ilgili olarak parti tüzüğüne göre hazırlanan görevlendirme yazısı imzalandı. Kılınç da bu görevine resmen başladı. 

İşte o görevlendirme yazısı

İşte Sedat Kılınç'ın yeni görevine yönelik olarak İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu tarafından imzalanan o resmi yazı;

Kayseri'de tanınan ünlü iş adamına İYİ Parti'de yeni görev! Bakın ne oldu?

Sedat Kılınç kimdir?

1978 tarihinde Elazığ’da doğdu. İlk öğrenimini Kayseri Gesi kasabasında, lise öğrenimini Kayseri Fevzi Çakmak lisesinde , yükseköğretimini Erciyes Üniversitesi Ziraat Bölümünde bitirdi. 2004 yılında mobilya imalatı ve satış mağazası alanında ilk işletmesini kurdu. 2008 yılından itibaren inşaat alanında Yatırımlara başladı. Bugüne kadar konut ,avm ,okul ve ticari birimler olmak üzere 12.000 bağımsız bölüm üretti ve pazarlama süreçlerini yönetti. İnşaat sektöründe 1 Uluslararası ,5 Ulusal ve 21 bölgesel olmak üzere 27 ödül aldı. Ayrıca medya, enerji ve tarım alanlarında da yatırımları bulunmaktadır. Kayserispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Talasemi ve Lösemi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Müsiad Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Turan Spor Kulübü Onursal Başkanlığı, Kayimder Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kocasinan Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
2019 yerel seçimlerinde MHP Kayseri Kocasinan meclis üyesi olarak seçilmiş fakat 6 Nisan 2022’de MHP’den istifa edip bağımsız Meclis üyeliği görevini sürdürmüştür. 07.11.2022 tarihinde İYİ parti ailesine katılma kararı aldıktan sonra, etik değerleri göz önünde bulundurarak Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmiştir. 14.05.2023 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde İYİ Parti 28.dönem Kayseri Milletvekili adayı seçilmiştir.

Kayseri'de tanınan ünlü iş adamına İYİ Parti'de yeni görev! Bakın ne oldu?